Vedetele sportului american sunt revoltate de verdictul de la Ferguson

Apelul la calm lansat de presedintele american Barack Obama dupa incidentele violente dela Ferguson care au urmat deciziei luate luni de un juriu de a nu-l acţiona în instanţă pe un poliţist alb care a ucis un tânăr de culoare neinarmat in orasul Ferguson (statul Missouri) pare sa se dovedeasca  inutil.

Numeroşi sportivi de top şi vedete de culoare din Statele Unite şi-au exprimat decepţia pe reţelele de socializare după decizia luată, informează Agentia France Presse(AFP).

Legendarul jucător de baschet Magic Johnson s-a declarat “foarte decepţionat de decizia în afacerea Michael Brown”, adolescentul de 18 ani ucis în luna august la Ferguson, localitate aflata in periferiile  capitalei statului Missouri, Saint Louis.

“Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a opri pierderea inutilă a tinerilor de culoare. Justiţia nu s-a aplicat la Ferguson”, a subliniat el pe contul său de Twitter.

Un alt mare baschetbalist, LeBron James, a postat pe contul său de Instagram un desen care a făcut turul pe internet în care Michael Brown poate fi văzut mergând umăr la umăr cu Trayvon Martin, un alt tânăr de culoare, în vârstă de 17 ani, ucis în 2012 într-un cartier din Florida.

“În calitate de societate, cum putem face noi să împiedicăm ca asemenea lucruri să se producă din nou şi din nou?”, s-a intrebat LeBron James.

Cu toate acestea, referindu-se la manifestaţiile violente din aceste zile de la Ferguson, care au urmat anunţării deciziei, LeBron James afirma că “violenţa nu este o soluţie’.

Kobe Bryant, un alt star din NBA, a criticat un “sistem care permite uciderea negrilor la adăpostul măştii legii”.

Campioana americană de tenis Serena Williams, şocată de această decizie, a scris pe contul său de Twitter: “Wow. Este o ruşine”.

Circa 2.000 de militari ai Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi în suburbiile Saint Louis pentru a contribui la detensionarea situaţiei după anunţarea verdictului

În ciuda unei prezenţe militare sporite în Ferguson, o maşină de poliţie a fost incendiată în apropierea primăriei în seara zilei de marţi, iar poliţia a folosit în timpul nopţii trecute bombe cu fum şi gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatari.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.