Afla aici ce sportivi romani au fost nominalizati la titlu de cel mai bun sportiv din Balcani

Jucãtoarea de tenis Simona Halep, numãrul trei mondial si gimnasta Larisa Iordache, vicecampioanã mondialã la individual compus si sol, au fost nominalizate în ancheta organizatã de agentia bulgarã BTA pentru cei mai buni sportivi ai anului din Balcani.

Alãturi de Halep, care a fost în 2014 si numãrul doi mondial, a câstigat titlurile WTA de la Doha si Bucuresti si a jucat finale la Madrid, Roland Garros si Turneul Campioanelor si de Iordache, campioanã europeanã cu echipa si la sol, medaliatã cu argint la bârnã si cu bronz la sãrituri, au mai fost mentionati si alti sportivi români cu performante internationale în anul care se încheie.

Echipajul format din Alexandru Dumitrescu si Victor Mihalachi, medaliat cu aur mondial la canoe 2 pe distanta de 1.000 m, medaliat cu argint Mondiale pe 500 si cu argint la Europene în aceeasi probã, figureazã pe lista sportivilor.

Nu a fost uitatã nici pugilista Steluta Dutã, campioanã europeanã la cat. 48 kg, scrima este reprezentatã de Simona Gherman, medaliatã europeanã cu bronz la spadã, la individual si cu aur la echipe, precum si de sabrerul Tiberiu Dolniceanu, medaliat cu bronz la Mondiale.

Singura judoka românã nominalizatã este Andreea Stefania Chitu, vicecampioanã mondialã la cat. 52 kg si medaliatã cu bronz la Europene.

Halterele sunt reprezentate de Florin Croitoru, campion european la cat. 56 kg si de Loredana Toma, vicecampioanã europeanã la cat. 58 kg.

În cea de-a 42-a editie a anchetei ‘Top 10 Athletes of the Balkans 2014’ au mai fost nominalizati si alti sportivi cunoscuti, precum fotbalistii bosniaci Edin Dzeko si Miralem Pjanic, tenismanul bulgar Grigor Dimitrov, tenismanul croat Marin Cilic, schiorul croat Ivica Kostelic, atleta croatã Sandra Perkovic, judoka elen Ilias Iliadis, tenismanul sârb Novak Djokovic, poloistul Filip Filipovic, luptãtorul turc Taha Akgul.

Cel mai bun sportiv din Balcani în 2013 a fost desemnat tenismanul sârb Novak Djokovic, urmat în clasament de atleta croatã Sandra Perkovic, de bulgarul Ivo Anghelov, campion mondial la lupte si de Simona Halep

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.