Aveți grijă cui îi dați de veste când plecați în concediu! Un român din cinci anunță pe rețelele de socializare că pleacă în vacanță

Un sondaj realizat online relevă faptul că un român din cinci anunță pe Facebook sau pe alte rețele de socializare că pleacă în vacanță sau postează fotografii din concediu în timp ce este plecat.

Sondajul arată că 20,45% dintre respondenți anunță pe Facebook sau pe alte rețele de socializare când pleacă în vacanță sau postează fotografii în timp ce sunt plecați, iar restul de 79,55% au răspuns negativ la această întrebare, demonstrând o mai mare atenție față de securitatea locuinței lor.

Pe de altă parte, foarte puțini dintre respondenți au instalat un sistem de alarmă – doar 13,54% dintre aceștia.

Conform sondajului, doar 32,92% dintre respondenți au luat măsuri preventive împotriva unui incendiu, precum instalarea unor dispozitive de detectare a fumului sau deținerea unui stingător de incendii.

Nu în ultimul rând, doar 25,51% dintre participanții la sondaj au declarat că au montate grilaje metalice la gurile de aerisire, la ferestrele de la parter sau în alte locuri pe unde s-ar putea pătrunde cu ușurință în locuința personală.

Sondajul a fost realizat online pe un eșantion de 1.500 de persoane, fiind diseminat cu precădere prin intermediul rețelei sociale Facebook.

Respondenții au fost în proporție de 60% femei și 40% bărbați, atât din mediul urban (80%), cât și din mediul rural (20%), care locuiesc atât la casă (33%), cât și la bloc (67%).

În fiecare an în România se derulează campanii care au ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare a românilor cu privire la pericolele la care le este expusă locuința, precum și informarea acestora cu privire la formele de protecție financiară pe care le oferă încheierea unei asigurări obligatorii sau facultative de locuință.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.