Recorduri la Târgul Gaudeamus

S-au inregistrat recorduri absolute la Târgul Gaudeamus, organizat de Radio Romania, targ ce și-a închis porțile astăzi.
Gaudeamus - Ziua 4Aproximativ 120.000 de vizitatori au trecut pragul pavilionului central de la Romexpo în cele 5 zile ale evenimentului!
În plus, la actuala ediție a târgului internațional de carte au fost organizate 750 de evenimente – dezbateri, lansări de carte, întâlniri cu autorii și concursuri.

04. Gaudeamus - Ziua 5 [ 23.11.2014 ] - Foto. Alexandru DoleaTârgul Internațional Gaudeamus, organizat de Radio România prin Centrul cultural media Radio România, a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 21.

Au fost prezenți peste 300 de expozanți, reprezentând câteva dintre cele mai importante segmente din domeniul editorial şi educaţional.

Klaus Iohannis - carteTrofeele GAUDEAMUS, ai căror câştigători au fost stabiliţi prin votul publicului, au fost acordate, în ordine, Editurilor Humanitas, RAO şi Polirom.

Trofeul pentru “Cea mai râvnită carte a târgului”, stabilit tot prin votul publicului, a revenit Editurii Curtea Veche, pentru volumul „Pas cu pas”, scris de președintele ales, Klaus Iohannis.

Trofeele Presei, pe secţiunile publicaţii, TV, online şi agenţii de presă au fost câştigate de cotidianul Adevărul, postul Pro TV, site-ul HotNews.ro şi Agenţia Naţională de Presă Agerpress.
Trofeul pentru secţiunea radio nu a fost acordat, deoarece posturile Radio România, indicate drept surse de informaţii despre eveniment, nu pot intra în această competiţie, dat fiind statutul de organizator al instituţiei.
Premiul de Excelenţă, în valoare de 10.000 lei, oferit de Radio România, a fost decernat Editurii Trei, pentru succesul construirii unui program editorial în jurul psihologiei şi psihanalizei, extins apoi, prin alte titluri şi prin cărţile publicate de Pandora M, editură afiliată, către literatură şi către alte domenii.

Premiul Educaţia a revenit Academiei de Studii Economice din Bucureşti, în semn de apreciere pentru standardele înalte la care instituția s-a prezentat şi în acest an la Gaudeamus.
Premiul pentru traducere “Antoaneta Ralian”, decernat pentru doi traducători, din limba română într-o limbă străină şi dintr-o limbă străină în limba română a fost acordat domnului Virgil Stanciu pentru traducerea din limba engleză a romanului Preaiubita, de Tony Morrison, şi doamnei Letiţia Ilea pentru traducerea în limba franceză a volumului de versuri Melci aborigeni, de Ioan Pintea.
În mod excepţional la această ediţie, Radio România a acordat un Premiu de Excelenţă pentru Traducere doamnei Antoaneta Ralian, cu prilejul traducerii cu numărul 120 – romanul „Portretul lui Dorian Gray” de Oscar Wilde.

Invitatul de onoare al ediţie 2014 a Târgului Gaudeamus a fost Federaţia Rusă.

03. Gaudeamus - Ziua 5 [ 23.11.2014 ] - Foto. Alexandru DoleaNumeroase personalităţi ale vieţii publice din România au trecut pragul târgului şi în acest an, de remarcat fiind prezenţa în repetate rânduri a trei dintre şefii de stat ai României din ultimii 25 de ani şi a membrilor familiei regale a României.

Proiectul „Cărţile se întorc acasă” s-a bucurat de succes şi în acest an.
Fondul de carte constituit prin donaţii ale vizitatorilor şi expozanţilor în cadrul proiectului conţine peste 2.500 de volume, care vor ajunge în biblioteci publice din Republica Moldova.

Tombola Gaudeamus, derulată pe parcursul târgului pe baza biletelor şi a abonamentelor de intrare, a oferit vizitatorilor ocazia de a câştiga patru premii: 3 smartphone –uri oferite de Orange, şi Marele Premiu, un autoturism Dacia Logan, oferit de Automobile Dacia.
În urma tragerii la sorţi care a avut loc astăzi au fost desemnaţi drept câştigători: Nicolaie Istode – cel care şi-a adjudecat Marele Premiu, Robert Cristian Băcaru, Gheorghe Gabor şi Adelina Stoica.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.