Weekend-ul se apropie! Bucureşti FM îţi spune unde te poţi distra vineri seară!

Speak Floyd, trupa românească tribut Pink Floyd, Publika, Directia 5, Travka…e si Luna Amara pe lista dorintelor mele. Si toate concertele sunt in aceasta seara! Oare, cu cine sa votez?! Pana ma hotarasc eu, te las pe tine sa alegi.

De la ora 19.oo, la Berăria H vor urca pe scenă două trupe îndrăgite ale rockului românesc: Travka (Am aflat că numele lor nu-i o combinaţie absurdă de Travis şi Kafka, ci vine din rusă şi înseamnă „ierbuşoară”.) și clujenii de la Luna Amară, care intre noi fie vorba, fac ceva mai rar intalnit in muzica rock. Si ma refer aici la trompeta. Asculta-i cu mare atentie!
—————————-
Pe scena din Bierhalle va urca, fix la miezul noptii, Publika, o trupă îndrăgită mai ales în rândul “Cetățenilor Re:Public”. Aceștia vor concerta live, asigurând buna dispoziție până târziu în noapte.

—————-
Richard Oschanitzky a fost compozitor, aranjor, pianist şi dirijor român, unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni de jazz din România. Fiind şi unul dintre cei mai valoroşi compozitori români de muzică de film, a colaborat cu regizori de renume ca Malvina Ursianu, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis. Astăzi, când artistul ar fi împlinit 75 de ani, de la ora 19.oo, la Sala Radio îi este dedicat un concert special în formulă inedită: două dintre ansamblurile instituţiei – Orchestra Naţională Radio şi Big Band-ul Radio – vor fi dirijate de fratele artistului, Peter Oschanitzky. Programul va cuprinde o compoziţie a celui omagiat, alături de o partitură a lui Bernstein şi celebra lucrare Un american la Paris, semnată de Gershwin.
———————
Concert live cu trupa Harlequin_Jack în Londopohone Pub, de la ora 20.oo.

Harlequin_Jack înseamnă:

Narcis Axinte – Voce/chitara
Claudiu Tircovnicu – Tobe/drum machines
Alex Doppelganger – Synth-uri/zgomote/samples
Lazar Enescu – Bass/backing vocals

De la înființare pînă acum, în această formulă, Harlequin_Jack a avut peste 30 de concerte în București și în țară. Concertele au fost primite cu succes, iar recenziile nu au întîrziat să apară. Cîteva pot fi găsite pe pagina de fb a trupei.

——————–

Trupa Hot Club de Bucharest, deja cu tradiţie în cercurile de boemie şi joie de vivre îşi continuă seria de concerte de jazz manouche într-o formulă specială.

Dacă până acum grupul a readus la viaţă ritmurile şi refrenele de gipsy jazz într-o interpretare instrumentală, de-acum vine cu o versiune completată şi de voce, în spiritul întâlnirii artistice dintre Django Reinhardt şi Beryl Davis.

Malin Cristache – chitară
Raluca Stoica – voce
Greg Martin – chitară
Pavel Zurka – contrabass

Ora 20.30, in Jazz Book

—————–

muzica1JAZZ COMPAS LIVE prezintă la Sala Teatrului Mignon din Bucureşti, două spectacole în aceeaşi seară: Cătălin Milea & IMAGINATION ORCHESTRA.

DUMItRIO (Amsterdam) – Lansarea albumului „FUTURE NOSTALGIA”

Cele două concerte vor avea loc de la orele orele 20:30 şi 21:30 pe scena Teatrului Mignon.

Sub sloganul „Fii spontan, conectează-te la imaginaţie!” al workshop-urilor Imagination! saxofonistul Cătălin Milea, propune o experienţă de învăţare alternativă prin improvizaţie, compoziţie, învăţare colectivă, interacţiune, studiul ritmurilor non-europeene (indiene şi africane), etc. Inspirat din întâlnirea şi colaborările cu muzicieni de referinţă precum David Liebman, John Ruocco, Ari Hoenig, Dick Oatts, proiecte precum “European Big Band Academy” (Peter Herbolzheimer), European Contemporary Orchestra (E.C.O.), artistul a iniţiat Imagination Orchestra, un concept născut din dorinţa de a crea un ansamblu ce îşi urmează instinctul propriu de a face muzică prin imaginaţie.

Stabiliți în Amsterdam, originari din Italia, Slovenia, România, DumiTrio își unifică forțele pentru a explora un teritoriu muzical foarte extins.

Ca stil, elementul lor comun este jazz-ul însă la arhitectura sonoră a grupului se adaugă elemente de muzică clasică, post-rock, alternativ, electro, folclor, fusion. Lider al grupului, binecunoscutul chitarist român George Dumitriu este compozitorul cel mai activ, fără a umbri însă compozițiile lirice ale contrabasistului italian Mattia Magatelli sau pe cele poliritmice și cu viziune cinematică ale spectaculosului baterist sloven, semifinalist al prestigioasei Thelonious Monk Competition, Kristijan Krajnčan.

Un ingredient important al sound-ului DUMItRIO îl constituie procesarea electronică live prin utilizarea computerului, organic și muzical.
Albumul “Future Nostalgia”, a fost înregistrat în Amsterdam, și conține compoziții proprii dar și improvizații libere denumite ‘Conversations’. Titlul discului este dat de compoziția chitaristului George Dumitriu, ‘Future Nostalgia’, inspirată de un moment de proiecție în viitor și de aducere aminte, cu nostalgie, a timpului prezent.

————————–

Marian Ionescu (bass), Cristi Enache (voce), Niculae Damalan (chitara), Marius Keseri (tobe) și Tony Seicarescu (Voce) merg la ora 22.oo in True Social Club. Merg sa socializeze, dar fiind vorba despre Direcția 5 sunt absolut convinsa ca se lasa cu un LIVE care aduna o experiență de 20 de ani în industria muzicală. Fa-ti rezervarea din timp si pregateste-te pentru marea intalnire!

—————

Vin din Ardeal cu un show extraordinar de sunet și lumini: Speak Floyd, trupa românească tribut Pink Floyd concerteaza de la ora 22.oo, in Hard Rock Cafe.Formația Speak Floyd s-a înființat în ianuarie 2010 la Cluj, având în componență muzicieni cu experiență care din pasiune pentru muzica formației Pink Floyd au pus la cale un proiect care s-a dovedit a fi de mare inspirație și de mare succes în România.

———————-

Pentru spectacolul din această seară am să folosesc recomandarea criticului Ileana Lucaciu: ”Rar puteți descoperi în programul teatrelor, un astfel de spectacol tulburător, ce transmite emoție și surprinde de la o scenă la alta prin originalitate”. Este vorba despre ”Crimă şi pedeapsă”, după Dostoievski, dramatizare și regie: Yuri Kordonsky, cu: Marian Râlea, Marius Manole, Richard Bovnoczki, Vlad Logigan, Rodica Lazăr și Anca Androne. Spectacolul se joacă pe scena Studio Space a Teatrului Bulandra, la Grădina Icoanei, de la ora 18:30.

——————————

Ca în fiecare an, în luna noiembrie, studenţii îl omagiază pe Eugène Ionesco prin spectacole montate în maniera absurdă, spectacole reunite sub genericul Festival Naţional Studenţesc de Teatru Absurd “Eugène Ionesco”(editia a XX-a). In perioada 21- 23 noiembrie 2014 in spaţii din Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti ai ocazia să vizionezi spectacole puse în scenă de trupe din Alba Iulia, Craiova, Iaşi, Petrosani, Timişoara şi Bucureşti. Anul acesta, noutatea o va constitui implicarea publicului într-un dialog cultural în dorinţa de a facilita acestuia contactul cu esenţa operei semnate Eugene Ionesco.

Program:

VINERI 21 noiembrie 2014
sala POD
– ora 18:00 -“Maestrul” de Eugène Ionesco

regia: Ştefan Florescu

-trupa THEATRON –Craiova

sala UNDERGROUND
– ora 19:00 -“ Visuri…(o samă de cuvinte)” după Matei Vişniec

– regia: Mihai Serghei Todor

-compania de artă STUDIO 24- CCS Bucureşti

sala POD
– ora 20:00 -“O ducem magnific, ne simţim ionescianic!” de Eugène Ionesco

– regia: Dorin Eugen Ionescu

– Trupa nr. 9 –Bucureşti

Intrare liberă.

SÂMBĂTĂ 22 noiembrie 2014

sala POD

– ora 15:00 -„Next ” de Terrence McNally

– regia: Aurel Luca

– teatrul studenţesc LUDIC- Iaşi

sala POD
– ora 16:00 -“Şi totuşi Caragiale” de I.L.Caragiale

– regia: Radu Jurj

– trupa AHA – CCSPetroşani

sala MARE
– ora 17:00 – “Şefele” de Werner Schwab

– regia: Dorin Eugen Ionescu

– trupa PLAYGROUND– ASE Bucureşti

sala POD
– ora 18:00 -“Măicuţa Maria Ignatius explică totul” de Cristopher Durang

– regia: Salahhé

– teatrul studenţesc THESPIS – CCS Timişoara

sala POD
– ora 19:00 – „Lacuna” de Eugène Ionesco

– regia: Viorel Cioflică

– trupa SKEPSIS – Alba Iulia

sala UNDERGROUND
– ora 20:00 -“ Amalia respiră adânc” de Alina Nelega

– regia: Aurel Luca

– teatrul studenţesc LUDIC- CCS Iaşi

sala POD
– ora 21:00 -“Acestea ne sunt vremurile” texte de poeţi americani

– regia: colectivă

– teatrul Studenţesc PODUL – CCS Bucureşti

Intrare liberă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.