Şantiere de iarnă

Splaiul Independentei - lucrariÎncepand din acest weekend, meteorologii anunță temperaturi sub zero grade Celsius, cel puțin noaptea, precipitații mixte și sub formă de ninsoare. Cu toate acestea, în Bucureşti, șantierele continuă, ca şi cum ar veni primăvara.

Nu este vorba doar despre marile lucrări de infrastructură, ci și despre modernizarea rețelelor edilitare subterane, cum ar fi cea de distribuție a gazelor naturale și chiar despre amenajări urbanistice.

Astfel, pe Splaiul Independenței, spre exemplu, în proximitatea podului Cotroceni, pe sensul de mers către Regie, Distrigaz Sud, după cum scrie pe plăcuțele de identificare a beneficiarului lucrării, schimbă reteaua de distribuție a gazelor naturale. Acest lucru se face prin săpătură deschisă și necesită blocarea unei benzi de circulație.

La Piața Unirii, Primăria Sectorului 3 continuă lucrările pe trotuarul Bulevardului Unirii, între magazinul cu același nume și Tribunalul Municipiului București. Asta înseamnă, în continuare, noroi, munți de pământ și gramezi de materiale de construcții sau deseuri din construcții pe trotuar. Ca să nu mai vorbin despre utilajele asfaltatorilor.

La Piața Presei, constructorii pasajului rutier nu numai că au trecut la executarea plăcii acooeritoare a acestuia le zona dinspre Șoseaua Kiseleff, dar au inceput și săpătură deschisă pentru pasajul pietonal care va subtraversa Șoseaua Kiseleff, asigurând legătura între terminalul RATB și Parcul Herăstrău, în zona Pavilionului H.

La Piața Sudului, continuă, într-un ritm din ce în ce mai alert, construcția pasajului rutier care va subtraversa Șoseaua Oltenița, dinspre Calea Văcărești, către strada Niţu Vasile. Ritmul alert al lucrarilor a impus noi restricții pentru traficul auto și pietonal.

Acestea sunt doar câteva dintre investiție aflate în derulare. Orașul se modernizează, ceea ce este, fără îndoială, un lucru bun. Dar, privind fotografiile facute azi, la Piața Presei, pe Splai şi la Piața Sudului, imaginați-va cum va arăta traficul atunci când, restricțiilor impuse de lucrări li se vor adăuga zăpada, utilajele de deszăpezire și acel parapet format din zăpada pluguită de pe carosabil.

Primăria Capitalei nu a putut preciza, până la această oră, care sunt lucrările ce vor rămâne deschise, pe timpul iernii, şi nici care vor fi zonele cele mai afectate de aceste lucrări.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.