Bucuresti FM îţi prezintă agenda culturală a evenimentelor de vineri, 21 noiembrie

rola-film-macrobert-org* Ediţia de Bucureşti a Romania International Film Festival (Ro-IFF) de anul acesta începe la Cinemateca Union, unde azi mai puteţi viziona:

– de la ora 16, drama armeană „Romanticii” de Shoghik Tadevosyan şi Areg Azatyan;
– de la ora 18, drama croată „O noapte minunată în Split” de Arsen Ostojic;
– de la ora 20, dramedia romantică „Legende vii” de Niki Iliev.

* Festivalului Internaţional de Psihanaliză şi Film se extinde la două săli.

# La Cinema Studio:

– de la ora 17, dramedia „Bernie” inspirată de un fapt real, regizată de Richard Linklater cu Jack Black în rolul titular, cel al unui asistent la o casă de pompe funebre îndrăgit de comunitate care devine unicul prieten al extrem de bogatei văduve Marjorie Nugent, dispreţuită în micul orăşel pentru răceala sa;
– de la ora 20, drama „Whiplash” în regia lui Damien Chazelle, cu J.K. Simmons în rolul unui student pregătit să facă orice pentru a fi basistul celei mai bune orchestre de jazz din ţară, însă ciudatul şi excentricul său profesor îl înnebuneşte cu metodele sale extreme de predare şi începe să îşi piardă încrederea în talentul său şi în sine însuşi;

# La sala Elvira Popescu a Institutului Francez:

– de la ora 16, drama „Ida” de Pawel Pawlikowski cu Agata Trzebuchowska în rolul titular, cel al unei evreice frumoase de optsprezece ani care se pregăteşte să devină călugăriţă la mănăstirea unde a trăit ca orfană, dar se sinucide în urma descoperirilor pe care le face despre familia sa;
– de la ora 19, drama biografică „Yves Saint Laurent” realizată de Jalil Lespert cu Pierre Niney în rolul titular.

* La Institutul Cervantes de la ora 19 este proiectat, în cadrul programului de filme columbiene, documentarul „El viaje del acordeón / Călătoria acordeonului” de Rey Sagbini şi Andrew Tucker.

* Un concert-eveniment dedicat memoriei unuia dintre cei mai cunoscuţi muzicieni de jazz din Romania, Richard Oschanitzky, este susţinut de la ora 19 la Sala Radio de Orchestra Naţională Radio şi Big Band-ul Radio, dirijate de fratele artistului, Peter Oschanitzky. În program: Uvertura operei „Candide” de Leonard Bernstein, „Variaţiunile 71” de Richard Oschanitzky şi „Un american la Paris” de George Gershwin.

* Festivalul de Muzică Veche se încheie azi cu concertul „Musicas Para La Camara De Isabel De Castilla” susţinut de la ora 19 la Palatul Bragadiru de Ansamblul de muzică veche Cinco Siglos din Spania.

* Orchestra Filarmonicii „George Enescu” susţine, tot de la ora 19 la Ateneul Român, al II-lea concert al săptămânii dirijat de Horia Andreescu şi având în program compoziţii de Beethoven: fragmente din Făpturile lui Prometeu, Concertul nr. 1, în do major, pentru pian și orchestră – solist Amir Katz şi Simfonia nr. 4, în si bemol major.
* Şi tot de la ora 19, Institutul Cultural „Balassi” al Ungariei vă invită la concertul formaţiei acapella „WindSingers” cu noi prelucrări şi compoziţii proprii.

* Trupa de grunge Space Needle îşi lansează primul album într-un concert ce începe de la ora 21 în Club Fabrica.

* Teatrul Ion Creangă a pregătit o nouă poveste cu tâlc, „Inimă de piatră” de Wilhelm Hauff, în lectura actriţei Claudia Revnic de la ora 18 la Librăria Humanitas din Fundul Curţii.

* De la aceeaşi oră, la standul nr. 18 de la Târgul Gaudeamus, este lansat ultimul număr din acest an al revistei „Film” editată de Uniunea Cineaştilor din România. La lansare vor fi prezenţi actorii Florin Piersic Jr. şi Ada Condeescu, precum şi membrii redacţiei şi colaboratorii revistei.

* Muzeul Literaturii Române vă invită de la ora 18 la sala ArCuB la lansarea volumului „Singurătatea rânjind în mijlocul mulţimii” scris de Daniel Ernestina. Participă la eveniment actorii de la Teatrul Portabil, regizor Mihai Lungeanu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.