Alegeri Prezidențiale 2014: ZECI de infracţiuni la turul doi al alegerilor. O persoană a fost reţinută, alte 86 sunt cercetate

Un număr de 96 de infracţiuni au fost constatate în turul doi al alegerilor prezidenţiale, pentru care o persoană a fost reţinută şi alte 86 sunt cercetate, cele mai multe pentru fapte de corupere a alegătorilor şi vot multiplu, a anunţat, luni, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, duminică au fost înregistrate 124 de sesizări privind săvârşirea unor fapte penale.

În cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale au fost sesizate 504 situaţii privind încălcări ale legii, de două ori mai puţine decât la alegerile din 2009, când au fost înregistrate 986 de sesizări.

În urma verificărilor efectuate până în prezent, jumătate dintre sesizări nu s-au confirmat, a precizat purtătorul de cuvânt al MAI.

Dintre sesizările confirmate, 65 au fost contravenţii, pentru care s-au dat 16 avertismente scrise şi amenzi în valoare de 32.600 de lei.

Cele mai multe sesizări privind fapte contravenţionale au vizat continuarea propagandei electorale, consumul şi comercializarea de băuturi alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiei de votare şi sfătuirea alegătorilor cu privire la candidatul pe care ar trebui să-l voteze.

Purtătorul de cuvânt al MAI a precizat că, în ziua votului din 16 noiembrie, au fost organizate 513 filtre rutiere, cu 80 mai multe decât în primul tur de scrutin, fiind verificate 4.144 de autoturisme, din care 284 de autocare, 835 de autobuze şi 1.773 de microbuze.

Poliţiştii au verificat respectarea prevederilor legale referitoare la transportul public de persoane, dar şi sesizările de turism electoral.

Monica Dajbog a mai spus că, duminică seară, au fost asigurate măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru 28 de manifestări publice, cele mai importante fiind în Bucureşti, Sibiu, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Constanţa.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.