Testarea cardurilor de sănătate începe de la 25 noiembrie

85% dintre asiguraţi au primit cardurile de sănătate! Asta înseamnă că peste 11,5 milioane de carduri au fost distribuite. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, spune că până la sfârşitul anului, toţi medicii de familie vor avea cititoare de carduri. În cazul asiguraţilor ale căror carduri au fost returnate la casele de sănătate este luată în calcul posibilitatatea ca acestea să fie distribuite prin intermediul medicilor de familie.

Testarea cardurilor va începe pe 25 noiembrie, a declarat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. De la acea dată, cei care solicită servicii medicale vor putea dovedi că sunt asiguraţi prin cardul de sănătate.

“Ne-am propus ca începând cu 25 noiembrie, să dăm un ordin furnizorilor de servicii medicale, ca toată lumea să înceapă să folosească aceste carduri, tocmai pentru a intra în acea perioadă de testare când vom merge cu cele două sisteme în paralel, pentru a vedea ce se întâmplă sau dacă apar ceva probleme să le putem rezolva în timp util”, a spus Vasile Ciurea, pentru Radio România Actualități.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.