Află care sunt evenimentele culturale ce au loc marţi, 11 noiembrie, în Capitală

* Festivalul Filmului Evreiesc a programat astă-seară:

– de la ora 17, scurt-metrajele „Eva is leaving”, dramă realizată de Aya Somech şi „Raz and Raja”, comedie de Yona Rozenkier;

– de la ora 17.45′, documentarul „New Life on the Land” de Dov Okouneff şi Janet Best, în prezenţa regizoarei canadiene;

– de la ora 19.15′, filmul biografic „Le métis de Dieu / The Jewish Cardinal” de Ilan Duran Cohen, cu: Laurent Lucas, Aurelien Recoing, Audrey Dana;

– de la ora 21, drama biografică austriacă „The Strange case of Wilhelm Reich” de Antonin Svoboda, cu: Klaus Maria Brandauer, Julia Jentsch.

* În cadrul „Săptămânii Filmului Maghiar” la Muzeul Ţăranului Român rulează:

– de la ora 18, Best of CineFest, program de scurt-metraje şi animaţii;

– de la ora 20, drama gay „Colţul furtunilor” de Császi Ádám.

* Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF) vine la Control Club, de la ora 20, cu o serie de scurtmetraje deopotrivă comice şi nostalgice despre copilărie, adolescenţă, maturizare şi maturitate, prezentate sub titlul „It Can Be Fun to Grow Up!”

În ritmuri de dans, pe rime de hip-hop dar şi cu efecte vizuale care taie respiraţia, filmele redau emoţiile cele mai intense: de la primele experienţe erotice până la jocurile de putere ale maturităţii.

* Sălile Ateneului Român găzduiesc azi de la ora 19:

– Sala Mare, recitalul susţinut de violonistul Sherban Lupu şi pianista Ilinca Dumitrescu, care interpretează piese pentru pian solo de Porumbescu, Sonata nr. 3 pentru pian şi vioară în la minor „în caracter popular românesc” şi alte piese pentru vioară solo, pian solo, vioară şi pian de Enescu;

– la sala mică, un recital susţinut de câştigătorii Concursului Internaţional de Vioară „Cornelia Bronzetti”, Georgii Moroz din Ucraina şi Ştefan Aprodu.

* Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo a programat azi de la ora 19, concertul INTERFERENŢE 2014 la Colegiul Naţional „George Enescu”. Diana Ketler (pian), Sergey Malov (vioară), Răzvan Popovici (violă) interpretează lucrări de Beethoven, Şostakovici şi Ceaikovski.

* Cu ocazia Zilei Veteranilor de Război, Ambasada Republicii Cehe lansează, de la ora 18.30′, la Sala Bizantină a Cercului Militar Naţional, cartea de bandă desenată „Aripi de Oţel”, de Adrian Barbu.

* Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă invită, de la ora 17 la evenimentul „Pledoarie pentru pălărie” ce cuprinde: prezentarea colecţiei particulare de costume şi pălării a profesoarei Adina Nanu în Sala Acvariu, vizitarea expoziţiei „Găteala capului” deschisă în Sala Tancred Bănăţeanu şi lansarea Calendarului-album 2015, cu aceeaşi temă, a cărui ilustrație a fost asigurată de acuarele ale lui Carol Popp de Szathmári şi de picturi de Hedwiga-Maria Formagiu.

* La Galeria Odeon, la ora 18.30′ este vernisată expoziţia colectivă „Mystic Ciric”, ce cuprinde „poveşti din Tabăra de creaţie de la Iaşi”, transpuse plastic de artiştii care au luat parte la ea.

Autor: Catalin Duta

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.