Primăria Capitalei vrea să desființeze ghenele de gunoi din blocuri

Conform „Strategiei de dezvoltare și funcționare a serviciului de salubrizare in Municipiul București, 2014-2030” , aflata în dezbatere publica pe site-ul Primariei Capitalei, se vor desființa ghenele de gunoi din blocuri și va fi implementat un sistem de colectare selectivă a deșeurilor, la nivelul întregului București.

Astfel, proiectul de hotărâre prevede desființarea ghenelor de gunoi din blocuri, in cartierele bucureștene urmând a fi amenajate „insule” pentru colectarea selectivă a deșeurilor, transmite reporterul Bucuresti FM, Mircea Apostolescu.

Dacă proiectul va fi adoptat în forma sa actuală de către consilierii municipali, toate ansamblurile rezidențiale noi vor fi dotate, in mod obligatoriu, cu sisteme îngropate sau semiingropate pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Proiectul prevede că, până in anul 2025, se va renunța la folosirea ghenelor de gunoi din interiorul blocurilor.

Va putea rămâne i folosință numai camera de la parterul blocului, cea in care sunt amplasate acum recipientele de gunoi, care va fi amenajată in mod corespunzător.

Tot până în 2025, se vor crea, in cartierele Bucureștiului, „insule de colectare selectivă a deșeurilor”.

Este vorba, de fapt, despre niște platforme pe care vor fi amplasați recipienti pentru colectarea selectiva a deșeurilor, se mai spune in strategia de salubrizare a Municipalității.

In zonele intens circulate pietonal, in jurul piețelor agroalimentare si de flori și in apropierea marilor intersecții, vor fi amenajate sisteme îngropate sau semiingropate pentru colectarea selectiva a deșeurilor.

Termenul pentru implementarea acestor sisteme este de doi ani de la adoptarea strategiei.

Autou: Mircea Apostolescu
Autou: Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.