Percheziții în București, la persoane suspectate de proxenetism

Peste 300 de poliţişti din cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale – I.G.P.R. şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează 24 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de proxenetism.

Activităţile sunt desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti și vizează probarea eventualei activităţii infracţionale a membrilor unui grup specializat în comiterea infracţiunii de proxenetism, angajaţi ai cazinourilor şi ai unor saloane de masaj din Bucureşti, având ca preocupări şi darea de bani cu dobândă, fără a fi persoane autorizate în acest sens.

La acțiune participă și polițiști din cadrul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate, Direcţia Transporturi, Brigada de Combatere a Crimei Organizate București şi ai Inspectoratelor de Poliţie ale judeţelor Argeş, Ilfov, Călăraşi, Dâmboviţa, Prahova, Sibiu, Timiş, Olt, Giurgiu.

Vor fi puse în aplicare 120 de mandate de aducere.

Astfel, în perioada martie – noiembrie a.c., poliţiştii au documentat activitatea membrilor grupului infracţional, stabilind că ar fi racolat clienţi, în special de naţionalitate străină, prezentându-le mai multe persoane de sex feminin, dispuse să întreţină acte sexuale contra cost, în zona cazinourilor şi a hotelurilor de lux, în scopul atragerii jucătorilor împătimiţi.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., S.R.I. și D.I.P.I..

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.