Începe-ţi seara în forţă cu Linia de Noapte!

Nu rata emisiunea din această seară! Răzvan Ursuleanu ţi-a pregătit un invitat cu adevărat deosebit.

1551742_822619571090517_1773448338262173806_nNicoleta Matei, aka Nico, este clar una dintre cele mai bune voci feminine de pe piaţa muzicală românească.
În anul 1990 a terminat Școala Populară de Artă din Ploiești, urmând ca în 1996 să devină solista Teatrului Toma Caragiu din localitate, secția estradă.

În perioada 1996-1999, Nico a obţinut patru ediţii la rând premiul pentru cea mai bună solistă vocală la „Festivalul Național al Teatrelor” din Constanța. Între timp Nico a mai obţinut premiul I pentru cea mai bună voce feminină la Festivalul „Ion Vasilescu” şi premiul al II-lea la „Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia” pentru piesa „Și dacă viața mea”.
Prima apariţie în televiziune a fost în anul 1998 alături de Horia Brenciu, în cadrul emisiunii Sarabanda. Anul 1999 i-a pregătit debutul în muzica românească. A colaborat cu B.U.G. Mafia pentru piesa „Cine e cu noi” şi cu Morometzii pentru piesa „Tic Tac 123”. În același an, a ajuns în finala Selecției Naționale Eurovision cu piesa „The Only One”.

În anul 2003 a obținut premiul al II-lea la „Festivalul Internațional Cerbul de Aur”, Brașov. Tot în acest an a lansat primul disc intitulat „Gând pentru ei”, care cuprinde colaborări cu Cabron, Don Baxter, Puya și Laurențiu Matei, soțul interpretei.

În următorul an în Bulgaria, la Varna, a obținut marele premiu și alte 4 premii la Festivalul „Discovery Fest”.  În același an în Kazahstan, la Alma Ata, a obținut Marele Premiu și trofeul „Vocea Asiei” și locul al II-lea la „Festivalul de la Mamaia”, (secția creație, compozitor Andrei Tudor). In 2007 Nico a trecut de preselecția națională pentru concursul Eurovision cu două piese, „Dulce amăruie” și „Love is all you need”, acest an însemnând şi prima sa calificare în finală.

În vara acestui an Nico lansează piesa “Clipe” în colaborare cu Shobby.
Te invităm pe 98,3FM şi online pe bucurestifm.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.