Ce faci azi? BucurestiFM îţi recomandă evenimentele culturale din Capitală!

film_yugopolis_ru5-680x365La Cinema Studio în cadrul „Zilelor Filmului German”, pe lângă documentarul despre învăţământul zilelor noastre „Alfabet”, ce rulează zilnic la orele 10, 12.30’ şi 15, azi mai sunt proiectate alte două producţii:
– de la ora 18, „Houston”, drama headhunter-ului alcoolic Clemens Trunschka, interpretat de Ulrich Tukur, realizată de Bastian Günther;
– de la ora 20.15’, documentarul „Farewell Herr Schwarz” în prezenţa regizoarei Yael Reuveny care răspunde întrebărilor publicului după proiecţie.

Festivalul Filmului Francez a programat deseară la sala Elvira Popescu a Institutului Francez:
– de la ora 18, în secţiunea competiţională, drama „Les lendemains / Zilele de mâine”, realizată de Bénédicte Pagnot care va dialoga cu publicul după proiecţie;
– de la ora 20.15’, un program de scurt-metraje în secţiunea Săptămâna celebrei reviste „Cahiers du Cinema” şi filmul mut „Cei trei muşchetari” de şi cu Max Linder.

Programul British Documentary continuă la Muzeul Ţăranului Român unde, de la ora 19, rulează azi filmul lui Callum Macrae „Zona de siguranţă – Câmpurile morţii din Sri Lanka” ce urmăreşte evenimentele tragice din ultimele luni ale războiului civil din această ţară, prezentând cu acurateţe unele dintre cele mai grave crime de război şi împotriva umanităţii.

Şi programul Documentary Mondays al Centrului Ceh continuă, azi de la ora 20 fiind prezentat filmul „Pipeline” de Vitaly Mansky ce ilustrează cele două puncte extreme ale Europei de azi, teritoriul care se întinde din vasta şi îngheţata Siberie la plajele însorite ale golfului Biscaya, străbătut de ţeava de gaze naturale care le uneşte.

1380803402_muzic_copyÎn cadrul Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo, de la ora 19.30’ are loc la Catedrala Sf. Iosif concertul dedicat Podului Rialto din Veneţia ce are în program lucrări de Mozart, Monteverdi, Rossini, Vivaldi şi Carlo Gesualdo.

Biserica Sf. Elefterie din cartierul Cotroceni găzduieşte, de la ora 19, concertul corului „Patos” dirijat de Petrică Ştefănescu în stagiunea „Paul Constantinescu” organizată anual de Asociaţia Naţională Corală.

Maria Răducanu cântă de la ora 21.15’ la Teatrul de Artă Bucureşti.

În Sala Studio a Teatrului de Comedie, Muzeul Naţional al Literaturii prezintă, de la ora 18, a treia secvenţă a programului Serile de poezie şi blues ale MNLR „POEZIE. LA COMEDIE!”. Susţin recitaluri: Magda Cârneci, Denisa Comănescu şi Miruna Vlada. Amfitrioni: poetul Dan Mircea Cipariu şi muzicianul Mircea Tiberian.

De la aceeaşi oră 18, în Amfiteatrul „Dumitru Stăniloae” din Facutatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii Bucureşti este lansat, în prezenţa autorului, volumul „Omul cel tainic al inimii” de Arhimandrit Zaharia Zaharou de la Mânăstirea „Sf. Ioan Botezătorul” din Maldon – Essex, Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.