BEC: Nu putem modifica dispozițiile legii. Secțiile de votare se închid la ora 21.00

Biroul Electoral Central nu poate modifica dispozițiile imperative ale legii care prevăd închiderea secțiilor de votare la ora 21,00, se arată într-un comunicat dat publicității în această noapte.

În conformitate cu prevederile art. 12 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pe lângă misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României se organizează una sau mai multe secții de votare pentru alegătorii care se află în străinătate la data alegerilor. În afara acestor secții de votare pot fi organizate, cu acordul guvernului din țara respectivă, secții de votare și în alte localități decât cele în care își au sediul misiunile diplomatice sau oficiile consulare. Organizarea și numerotarea secțiilor de votare din străinătate se stabilesc de către ministrul afacerilor externe, prin ordin, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, și pe site-ul MAE, în termen de cel mult 15 zile de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind stabilirea datei alegerilor.

Potrivit sursei citate, durata votării este stabilită prin dispozițiile art. 44 alin. (1) și art. 46 din aceeași lege, în conformitate cu care votarea începe la ora 7,00 și se încheie la ora 21,00. La ora 21,00 președintele biroului electoral al secției de votare declară votarea încheiată și dispune închiderea sălii unde se votează. Alegătorii care la ora 21,00 se află în sala unde se votează pot să își exercite dreptul de vot. Biroul Electoral Central nu poate modifica dispozițiile imperative ale legii care prevăd închiderea secțiilor de votare la ora 21,00.

„Luând în considerare cele de mai sus, precum și necesitatea remedierii disfuncționalităților sesizate în perspectiva unui al doilea tur de scrutin, Biroul Electoral Central a adresat Ministerului Afacerilor Externe invitația de a participa la o întâlnire cu membrii Biroului Electoral Central la sediul acestuia, în data de 4 noiembrie 2014, ora 12,00, întâlnire la care vor fi invitați și reprezentanții Biroului Electoral pentru Secțiile de Votare din Străinătate nr. 48”, se precizează în comunicatul BEC.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.