Am putea călători în timp mult mai devreme decât bănuim

calatoria-in-timp-5Călătoria în timp şi teleportarea s-ar putea întâmplă în timpul vieţii copiilor de astăzi, susţin experţii britanici de la Imperial College din Londra şi de la Universitatea din Glasgow. Ei afirmă că oamenii ar putea călători între secole imediat după 2100, în timp ce teleportarea ar putea deveni o apariţie obişnuită în jurul anului 2080, potrivit „The Telegraph”.

Un lucru bun despre teleportare este faptul că nu există nicio lege fundamentală care să ne spună că nu se poate realiza şi, datorită progreselor tehnice, estimez că teleportarea, pe care o vedem în filme, va exista până în 2080, a declarat dr. Mary Jacquiline Romero de la Universitatea din Glasgow.

Călătoria în timp, în viitor, a fost deja realizată, dar numai pentru perioade scurte. Recordul este de 0,02 secunde, stabilit de cosmonautul Serghei Krikalev. Deşi aceasta nu sună prea impresionant, el arată că o astfel de călătorie este posibilă şi că durata acesteia nu ar putea fi mult mai mare, a spus Colin Stuart, cercetător şi autor al cărţii „The Big Questions în Science”.

În schimb, pelerinele invizibile, aşa cum sunt înfăţişate în filmul Harry Potter, ar putea fi „în întregime fezabile” în următorii 10 – 20 de ani, a explicat profesorul Chris Phillips de la Imperial College din Londra. O modalitate de a crea o ‘mantie de invizibilitate’ este de a utiliza un camuflaj adaptiv, care implică rularea unui film pe fundalul unui obiect sau al unei persoane şi proiectarea lui în partea din faţă pentru a crea iluzia dispariţiei, a adăugat Phillips.

Cercetarea a fost realizată de Big Bang Young Scientists and Enigineers Fair din Marea Britanie, care a comparat previziunile oamenilor de ştiinţă pentru grupa de vârstă cuprinsă între 11 şi 16 ani.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.