Protest in fata Ministerului de Externe

Peste o suta de studenti protestează la sediul MAE, dupa ce astazi cetatenii romani din strainatate au fost nevoiti sa stea la cozi interminabile pentru a vota. Protestatarii vor prelungirea votului pana cand toti cetatenii romani care stau acum la cozi isi vor exercita acest drept.

Ministerul Afacerilor Externe sustne ca, in organizarea scrutinului, a acționat conform legii si deciziilor emise de Biroul Electoral Central.

În multe oraşe vest europene s-au format însă cozi, timpul de aşteptare a ajuns la zeci de minute, iar Ministerului de Externe i s-a solicitat să prelungească programul de votare.

Confruntat cu această situaţie, Ministerul transmite că numărul secţiilor este acelaşi pe care l-a propus şi în 2009 şi că în stabilirea lor au fost avute în vedere considerente similare celor de la scrutinele anterioare organizate în străinătate.

Totodată, Ministerul de Externe transmite că procedurile de votare în străinătate sunt diferite de cele din ţară şi că acestea presupun mai mult timp.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.