Un român este suspect de Ebola

Un gălăţean care s-a întors acum 10 zile din Guineea, ţară afectată de epidemia Ebola, a fost transportat de la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi către Spitalul Victor Babeş din Bucureşti cu suspiciunea de malarie sau febra hemoragică.

Potrivit Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi pacientul a fost diagnosticat iniţial cu malarie la Bucureşti, dar s-a externat pe proprie răspundere şi s-a dus la Galaţi. Ieri i s-a făcut rău şi a chemat salvarea. Cu toate că medicii gălăţeni cred că e bolnav de malarie, preventiv au trimis pacientul la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti

„Este vorba de un pacient care a fost diagnosticat cu malarie la Bucureşti, dar s-a externat pe propria răspundere şi s-a întrors în Galaţi. I s-a făcut din nou rău şi pacientul susţine că el nu crede că ar fi malarie, deoarece a mai avut opt episoade ale bolii şi cunoaşte simptomele. Acum susţine că ar avea o gripă, dar şi Ebola se manifestă ca o gripă, ce-i drept. Îl transportăm la Bucureşti, la Victor Babeş, pentru a se stabili diagnosticul cu certitudine”, a precizat asistenta Valentina Toniţă, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Autorităţile sanitare au fost în alertă de îndată ce au preluat pacientul. Ca precauţie, personalul medical a îmbrăcat echipament de protecţie împotriva virusurilor.
Pe de altă parte, atât directorul Spitalului Matei Balş, Adrian Străinu Cercel, cât şi secretarul de stat Raed Arafat au declarat că nu există nici o suspiciune de Ebola, ci că în acest caz este vorba despre o recidivă a malariei. De asemenea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că nu a primit nici o avertizare de Ebola din România.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.