Lucrări neterminate, în prag de iarnă

20141025_114007Deși Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut tuturor constructorilor să urgenteze toate acele lucrări care pot fi închise până la venirea iernii, în București există încă lucrări aproape de finalizare de care parcă nu se ocupă nimeni.

Astfel, pe Calea Victoriei, chiar în Piața Palatului, vis-a-vis de Biserica Cretzulescu, trotuarele sunt decopertate, lipseşte stratul de asfalt de uzură de pe carosabil pe porţiuni mari; gramezi de materiale de construcții şi de pământ zac aruncate peste tot. Pentru a întregi imaginea de şantier abandonat, utilajele de asfaltare „dorm” , trase pe dreapta, ca şi cum şi-ar fi terminat treaba, așa cum am văzut şi în Piața Charles de Gaulle.

Numitorul comun al acestor imagini, care nu au ce căuta în centrul Bucureştiului, nu este altul decât compania „Tehnologica Radion”, unul dintre asfaltatorii de tradiție din Capitală, aflată acum în insolvenţă.

Conform Primarului Capitalei, Sorin Oprescu, municipalitatea a găsit modalitatea legală de a continua lucrările de asfaltare, atât pe Calea Victoriei, cât şi în Piața Charles de Gaulle, cu firma aflată în insolvenţă, pentru a se evita rezilierea contractului şi organizarea unei noi licitații, ceea ce ar fi dus la prelungirea sine die a termenului de finalizare a lucrărilor. Edilul şef a mai dat asigurări că, în această săptămână, vor fi terminate lucrările, atât în Piața Charles de Gaulle, cât şi pe Calea Victoriei.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns