J.K. Rowling le face un cadou de Halloween cititorilor ei – o poveste dedicată personajului Dolores Umbridge

Scriitoarea J.K. Rowling va lansa de Halloween, o nouă poveste din seria Harry Potter. Acţiunea se va concentra în jurul personajul Dolores Umbridge, profesoara din Hogwarts.

Nuvela, care va avea 1.700 de cuvinte, va fi publicată pe site-ul pottermore.com şi va reprezenta în fapt portretizarea personajului malefic reprezentat de Dolores Umbridge, precum şi reflecţiile şi părerile personale ale scriitoarei despre acest personaj.

Dolores Umbridge a apărut în cea de-a cincea carte a seriei, intitulată „Harry Potter şi Ordinul Phoenix”, iar pe marele ecran rolul a fost interpretat de actriţa Imelda Staunton.

În aprilie, J.K. Rowling a publicat, din perspectiva unei jurnaliste de scandal, o nuvelă având în centrul atenţiei personajul principal al seriei Harry Potter, care se afla la vârsta de 34 de ani, acţiunea poveştii desfăşurându-se după cea de-a şaptea carte a seriei, „Harry Potter şi Talismanele Morţii”.

Pottermore.com este site-ul scriitoarei britanice unde fanii pot citi chiar pasaje originale ale cărţilor sale care nu au fost publicate. Cele şapte volume ale seriei Harry Potter s-au vândut în peste 450 de milioane de copii în întreaga lume, iar încasările din ecranizarea cărţilor au depăşit în total 7,7 miliarde de dolari la nivel mondial.

Lasă un răspuns