BucurestiFM îţi prezintă agenda evenimentelor culturale de astăzi din Capitală

Victor Wooten este considerat de multi ca fiind cel mai bun basist in viata. Are in palmares nu mai putin de 5 Grammy-uri. Revista Bass Player l-a nominalizat de trei ori la rand ca fiind „Bass Player of the Year”.
Victor Wooten va concerta în premieră la Sala Radio, de la ora 20.oo

Trupa GRIMUS revine în București cu prilejul unui nou concert în Club Control, începând de la ora 22.00. În deschidere vor concerta I’m the Trip din Sibiu.

De la ora 20:00, la Sala ARCUB, ai parte de un recital de muzică flamenco, în interpretarea a două dintre numele mari ale genului: chitaristul Pedro Sierra şi solista Juana la Tobala.

Lia Bugnar ne surprinde cu noul său spectacol, „Peretele”, o tragi-comedie muzicală, la Teatrul Metropolis
Lia Bugnar revine pe scenă, așa cum face de cele mai multe ori, în dublă ipostază, de dramaturg si regizor. Doar că de data aceasta nu avem un decor minimal și doar câteva personaje, ci o distribuție amplă, din care fac parte: Marius Manole, Adriana Trandafir, Gabriela Popescu, Radu Iacoban, Ana Ularu, Istvan Teglas.
Mergeți de la ora 19.00, la Teatrul Metropolis, pentru un spectacol dinamic, cu muzică live, compusă de Vlaicu Golcea, cântată de actori.
Spectacolul nu este recomandat tinerilor sub 14 ani!

Avem promisiunea ca incepand din aceasta toamna, cei mici vor avea ocazia sa descopere o parte dintre cele mai fascinante povesti ale istoriei, intr-o serie de expozitii interactive, organizate la Hanul Gabroveni. Prima expozitie, deschisa de astazi si pana pe 30 decembrie, si este dedicata Egiptului Antic. Cei mici vor putea sa descopere secretele Egiptului Antic luand parte la activitatile de grup pregatite pentru ei: ateliere de bijuterii, hieroglife sau chiar mumificare.

La Cinemateca Eforie, de la ora 20 are loc cea de-a VIII-a sesiune a programului „Avangarda revizitată… în Arhiva Naţională de Filme a României”. Sunt proiectate: documentarul „Talk-show cu poetul Gellu Naum” de Cornel Todea şi subiecte din jurnale de actualităţi despre Aurel Baugh, Geo Bogza, Titina şi Ion Călugăru, Iosif Iser, Medi Weschler Dinu, Scarlat Callimachi, Jules Perahim, Gellu Naum, Saşa Pană, Eugen Ionescu.

Institutul Cervantes vă propune să vizionaţi filmele realizate de marele cineast Luis Buñuel în Mexic, azi de la ora 19 fiind prezentată comedia „Subida al cielo / Ridicare la cer”.

Tot de la ora 19, în „Spaţiul Public European” al Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti din str. Vasile Lascăr nr. 31 este prezentat filmul maghiar „Examenul” de Péter Bergendy, în care evenimentele din 1956 servesc doar ca fundal pentru un thriller a cărui acţiune ar putea avea loc chiar şi în fieful CIA.

Orchestra Filarmonicii „George Enescu” dirijată de Hoia Andreescu susţine, de la ora 19 la Ateneul Român, primul concert al săptămânii având în program: Două schiţe simfonice de Theodor Rogalski, Concertul în la minor pentru vioară şi orchestră de Dvořak – solist Pavel Sporcl şi Simfonia nr. 4, în mi minor de Brahms.

Trupa rock Toulouse Lautrec îşi lansează noul single şi videoclip oficial, numit Aur, în cadrul concertului susţinut astă-seară, de la ora 21, în Clubul B52.

Alte concerte în cluburi:
– de la ora 21.30’, Vama în Hard Rock Café
– de la ora 22, Direcţia 5 în Club Tribute.

La sediul U.N.A.T.C. din strada Matei Voievod, la ora 19 este vernisată expoziţia de fotografie intitulată „Errorism”. Ideea acestui gen s-a născut în 2005, când A. Fehér Vera a adunat în jurul ei artiştii fotografi care refuză fotografia perfectă din punct de vedere tehnic.

În cadrul Salonului de proiecte, la galeria Anexa din Calea Moşilor a Muzeului Naţional de Artă Contemporană, artistul suedez Olof Olsson susţine o conferinţă performativă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.