Vezi în ce stadiu sunt lucrările de la Piaţa Charles de Gaulle!

În Piaţa Charles de Gaulle mai este de turnat stratul final de asfalt, pe benzile 3 și 4, din sensul giratoriu, dar şi la intrarea pe Calea Dorobanţilor, pe banda a doua. Este închisă, în acest moment, breteaua care face legătura între această din urmă arteră şi Parcul Herăstrău. Se mai lucrează, de asemenea, la trotuare şi la sistemul de iluminat public şi mai trebuie executate marcajele rutiere.

Toate aceste lucrări nu incomodează, în mod special traficul, care se desfășoară normal, având în vedere că această zonă este una foarte aglomerată, în mod obişnuit.

Lucrările au început la mijlocul lunii iulie, dar au suferit o sincopă, din cauza intrării în insolvenţă a firmei care le execută, unul dintre asfaltatorii de tradiție din București, compania „Tehnologica”. Conform primarului Capitalei, Sorin Oprescu, municipalitatea a găsit modalitatea legală de a continua lucrările cu firma aflată în insolvenţă, pentru a nu se ajunge la rezilierea contractului şi la o nouă licitație, care ar fi dus la prelungirea termenului de execuție. Edilul Capitalei a dat asigurări, săptămâna trecută, că lucrările din Piața Charles de Gaulle se vor încheia în câteva zile.

Cu cinci ani în urmă, când piatra cubică de pe Bulevardul Aviatorilor a fost înlocuită cu asfalt, în Piaţa Charles de Gaulle, a fost turnat asfalt peste piatra cubică. Municipalitatea a ales această soluție, deoarece se preconiza realizarea în subteran a unei parcări cu doua niveluri. Între timp, acest plan a fost abandonat.

De aceea, în această vară, s-a trecut la scoaterea pietrei cubice şi a asfaltului, deși acesta era în stare foarte bună, şi la turnarea unui nou covor asfaltic, după refacerea fundației drumului. Circulația nu a fost închisă nici o singură zi, în Piața Charles de Gaulle.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.