Lupta împotriva virusului Ebola se concretizează! Canada trimite Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii un vaccin experimental!

Canada va trimite astăzi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii 800 de fiole de vaccin experimental împotriva virusului Ebola. Serul va fi distribuit în ţările africane afectate de febra hemoragică, dar nimeni nu poate garanta că va avea vreun efect.

Şi principalul producător britanic de medicamente a transmis că face progrese foarte rapide pentru producerea unui vaccin şi a trecut, deja, la prima fază a testării acestuia.

Între timp, pe cel mai mare aeroport din Paris au fost introduse controale medicale pentru pasagerii care vin din ţările afectate de febra hemoragică. Măsuri similare au fost introduse în Canada, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.

Pe de altă parte, preşedintele SUA, Barrack Obama, le-a cerut americanilor să nu se panicheze şi a numit un responsabil pentru criza Ebola.

Ultimele statistici arată că bilanţul victimelor epidemiei a depăşit deja 4500 de morţi, majoritatea în Africa, însă există îngrijorări tot mai mari şi în Occident.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.