În această iarnă, hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac va avea ca temă zodiacul

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac va avea anul acesta 12 camere cu teme zodiacale. Turiştii se vor putea caza, de exemplu, în camera Vărsător, Berbec, Leu, Capricon sau Săgetător, fiecare cu decorul zodiacal sculptat în zăpadă şi gheaţă.

„Artiştii se pregătesc deja pentru a-şi transpune creativitatea în blocurile de gheaţă. Decorul, iluminatul şi numele fiecărei camere vor fi alese astfel încât să reconstituie cele douăsprezece semne zodiacale. Hotelul de Gheaţă reprezintă o adevărată provocare, un gând născut din dorinţa de a aduce ceva nou în turismul românesc, ceva care să îmbine aventura şi distracţia cu cele mai noi concepte de promovare turistică existente.”, spune Arnold Klingeis, iniţiatorul proiectului.

În fiecare iarnă, Hotelul de gheaţă este reconstruit cu o formă şi o tematică nouă. Blocurile mari de gheaţă sunt tăiate din Lacul glaciar Bâlea, pentru a se transforma în pereţi, în obiecte de mobilier, statui şi chiar farfurii, pahare şi scrumiere, toate de gheaţă. Fiecare cameră îşi va primi oaspeţii cu statui, candelabre de gheaţă şi un pat dublu, aşezat pe un podium de gheaţă.

De asemenea, în holul central al hotelului va fi amenajat barul Hotel of Ice şi Restaurantul de Gheaţă, unde turiştii vor fi serviţi cu mâncăruri aşezate pe platouri de gheaţă şi vor putea bea din pahare de gheaţă.

Hotelul va fi amplasat şi anul acesta în apropierea Staţiei de Telecabină de la Bâlea Lac. Construirea clădirii de gheaţă va începe, ca de fiecare dată, la sfârşitul lunii noiembrie, iar primii oaspeţi sunt aşteptaţi începând cu 20 decembrie. În funcţie de condiţiile meteorologice, hotelul va fi deschis până în aprilie sau mai.

Preţul pentru o cameră dublă va fi 440 de lei, iar pentru un iglu de gheţă se va plăti suma de 660 de lei. Micul dejun este inclus în preţ. Aceste tarife vor fi însă, reduse substanţial în perioadele de oferte speciale care vor fi anunţate pe parcursul sezonului.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.