Cel de-al doilea pod al Pasajului rutier de la Mihai Bravu va fi deschis circulației la jumătatea lunii noiembrie

Podurile cu arce

Edilul Capitalei Sorin Oprescu a afirmat, astăzi, că, la 4 luni de la începerea lucrărilor, constructorii au ajuns la faza de finisaje la cel de-al doilea pod al pasajului rutier de la Mihai Bravu.

Podul, care vă permite accesul dinspre partea de nord-est a Bucureştiului către Berceni, va fi deschis traficului către jumătatea lunii viitoare, conform lui Sorin Oprescu.

Edilul Șef a mai spus că, după finalizarea lucrărilor la acest pasaj, eforturile Municipalităţii se vor concentra asupra pasajului rutier subteran de la Piața Sudului. Acesta este în întârziere față de graficul de execuție cu circa două săptămâni, din cauza rețelelor edilitare subterane identificate în zonă.

De asemenea, se va trece la consolidarea podului peste Dâmbovița de la nivelul solului, de la Mihai Bravu. Acesta va fi destinat numai traficului auto. Pentru pietoni și pentru bicicliști, va fi construit un pod metalic, ce va fi amplasat în apropierea celui deja existent, a explicat Sorin Oprescu.

Pasajul de la Mihai Bravu va deservi circa 600 de mii de cetățeni, care vor putea ajunge mai ușor din partea de nord a Bucureştiului, către cartierul Berceni -Oltenitei.
Pasajul va fi traversat, zilnic, de circa 400 mii de mașini și va scurta intervalul de parcurgere a traseului Aeroportul Otopeni – Șoseaua Petricani – Soseaua Oltenitei, de la circa o oră, la 20 – 22 de minute.

Această prezentare necesită JavaScript.

Autor: Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.