BucurestiFM iti recomanda cartea de week-end: Lista dorintelor mele.

O carte pe care nu ar trebui sa o lasati necitita in aceasta toamna este „Lista dorintelor mele”, scrisa de Gregoire Delacourt si aparuta in traducere in Romania la editura Spadulgino.
Am ales aceasta carte in primul rand pentru problema pe care o pune: Ce am face daca am castiga o suma fabuloasa de bani la loterie?

Lista dorintelorEi bine in aceste situatii oamenii promit tot felul de lucruri, care mai de care mai extravagante, se gandesc ce sa faca cu banii – daca sa isi ajute copiii, prietenii, orfanii sau să călătorească în jurul lumii şi câte şi mai câte.
Unii însă intră in panică şi uită de toate simţindu-se dintr-o dată urmăriţi, pândiţi, vânaţi.

Ei bine, eroina cărtii lui Gregoire Delacourt, Joycelin, visa in tinereţe să devină o personalitate în lumea modei, să se intâlnească cu Făt-Frumos, să se căsătorească şi să fie fericiţi până la adânci bătrâneţi.
Dar acum, la peste 45 de ani ea are o mercerie într-un mic orăşel, un soţ indiferent şi plictisit şi doi copii care au crescut şi au părăsit casa părintească, pe scurt nimic din ceea ce visase nu se împlinise.
Ce-i drept, mai ţine un blog pentru doamnele si domnişoarele pasionate de lucru de mână, si acestea tot mai puţine în zilele noastre.
Insă blogul ei se bucură de succes şi asta pare să o mulţumească într-o oarecare măsură.

Într-o zi insa, printr-un concurs de împrejurări, Joycelin căştigă la loterie o sumă foarte mare de bani care i-ar permite să îşi împlinească toate visele la care renunţase.
Entuziasmată de perspectivă ea se hotărăşte să păstreze secret acest succes şi începe să întocmească în secret lungi liste de dorinţe.
Însă pe măsură ce le alcătuieşte în suflet i se strecoară o teamă care devine tot mai mare pe măsură ce alcătuieşte aceste liste.

Ce anume o sperie?
Şi mai ales ce va face ea cu banii?
Asta rămâne ca dumneavoastră să citiţi romanul „Lista dorinţelor mele” şi să aflaţi singuri.
Eu vă mai soun doar atât: nu veţi lăsa cartea din mână până cănd nu veţi întoarce şi ultima pagina!

Autor: Cristina Toma

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.