România va avea un centru de primire pentru eventualii bolnavi de Ebola

Autorităţile sanitare pregătesc, în România, un centru de primire pentru eventualii pacienţi infectaţi cu Ebola. Cel mai probabil, acesta va fi în apropierea Bucureştiului, a precizat consilierul ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Este bine să existe o facilitate de asistenţă medicală spitalicească, care să nu fie într-un spital în mijlocul unui oraş. Dacă noi o să demonstrăm atunci, când apare acel caz ipotetic, că suntem pregătiţi, atunci cred că şi publicul trebuie să reacţioneze pozitiv. Riscul cel mai mare este să vină pe cale aeriană un astfel de pacient, deci trebuie să fie în preajma Bucureştiului, pentru că principalul aeroport internaţional este Otopeni.”, a declarat Alexandru Rafila.

Autorităţile române i-au monitorizat, în ultimele luni, pe cei aproximativ 500 de studenţi veniţi din vestul Africii, unde Ebola a făcut ravagii. Mulţi dintre ei nu s-au dus în vacanţă acasă, a precizat consilierul ministrului Sănătăţii.
El a mai declarat că, în cazul în care un cetăţean european se îmbolnăveşte în Africa, are dreptul să fie tratat în ţara de origine. În plus, sunt discuţii pentru crearea unui mecanism comun care să facă posibil transportul.

Specialiştii europeni au dat asigurări că riscurile extinderii epidemiei pe continent sunt mici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.