A doua eclipsă totală de Lună din 2014, numită şi „Luna sângerie”, va fi vizibilă pe 8 octombrie

Miercuri, vom fi martorii unui fenomen cunoscut sub numele de „Luna Sangerie”, o eclipsa totala de Luna, a doua de anul acesta.

Fenomenul are aceasta denumire datorita culorii rosiatice pe care aceasta o capata in timpul eclipsei.

Eclipsa este vizibila din estul Asiei, Australia, Pacific, America de Nord si America de Sud.

Asiaticii si australienii vor vedea eclipsa la rasarit, iar americanii la apus, potrivit NASA.

Eclipsa nu este vizibila in Romania, pentru ca fenomenul se produce pe parcursul zilei, cand Luna este sub linia orizontului.

Eclipsele totale lunare sunt adesea numite „Luna Sangerie”, datorita tentei rosiatice pe care o au la apus si la rasarit.

Pentru ca aceasta eclipsa va avea loc la doua zile dupa un perigeu lunar, adica momentul in care Luna este cea mai apropiata de Pamant, NASA spune ca Luna va aparea cu 5,3 la suta mai mare decat „Luna Sangerie” anterioara, care a aparut pe 15 aprilie.

Aceasta eclipsa este a doua dintr-o serie de patru eclipse lunare totale consecutive, denumita tetrada. Secolul acesta vom avea doar opt tetrade, iar urmatoarea se va inregistra in 2032 sau 2033.

Eclipsa totala de Luna de pe 08 octombrie si eclipsa partiala de Soare de pe 23 ne atentioneaza asupra capitolelor: sanatate, relatii si bani.

Eclipsa are loc pe fenomenul de Luna plina cu Soarele in Balanta si Luna in Berbec.

Asta inseamna ca trebuie sa pazim cu strasnicie relatiile parteneriale, cele de afaceri si cele de cuplu. Mai mult, ne atrage atentia asupra sanatatii.

Coloana vertebrala, rinichii si capul sunt cele mai vulnerabile.

Eclipsa partiala de Soare are loc in zodia Scorpion si s-ar putea sa o resimtim mai putin, poate chiar deloc. Trebuie insa sa fim atenti la cheltuitul banilor si relatia cu bancile.

Anul viitor, vom fi martorii unei eclipse in aprilie, dar aceasta va tine doar cateva minute. Va urma o alta in septembrie, dar aceasta nu va fi vizibila.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.