S-a descoperit un nou tip de anticorp împotriva virusului Ebola

Cercetătorii thailandezi au anunţat descoperirea unui nou tip de anticorp împotriva virusului Ebola, „mai eficient decât cei existenţi”, dar care trebuie încă experimentat pe animale şi oameni, informează EFE.

„Este o nouă structură de anticorp, un nou mecanism, pentru a anihila mai eficient febra Ebola”, a declarat la o conferinţă de presă Udom Kahinton, membru al echipei de cercetători de la Facultatea de Medicină a Spitalului Siriraj din Bangkok.

Potrivit cercetătorilor, acest nou anticorp este suficient de mic pentru a pătrunde în celulă şi a distruge proteinele de Ebola. Este inofensiv pentru oameni pentru că a fost dezvoltat pe bază de gene umane şi va putea fi produs în cantităţi mari.

Cercetătorii au relevat că testele ar putea dura un an, deşi timpul s-ar putea scurta dacă ar fi oferită finanţare şi mijloace, înainte de a putea crea un vaccin experimental. Siam Bioscience, o companie farmaceutică creată cu participarea Thailandei şi Cubei, s-a arătat interesată de testările acestui nou anticorp.

Deocamdată, există mai multe medicamente experimentale împotriva Ebola, precum ZMapp -un cocktail de trei tipuri de anticorpi – şi se aşteaptă ca firmele GlaxoSmithKline (GSK) şi NewLink Genetic să anunţe un vaccin înainte de sfârşitul anului.

În şase luni, virusul Ebola a infectat 6.553 de persoane şi a provocat moartea a 3.100 de oameni în Liberia, Sierra Leona şi Guinea, cele trei ţări cele mai afectate de această epidemie din Africa Occidentală.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.