AUDIO: Deficit de medici la cabinetele scolare din Capitala. 400 de medici deservesc peste 800 de cabinete

In prezent, la cabinetele scolare de medicina generala din Bucuresti este un mare deficit de personal.

Astfel, un medic se ocupa de 7-8 scoli.

Este vorba in total de 425 de medici si asistenti care deservesc aproximativ 8oo de cabinete medicale.

Potrivit primarului general, Sorin Oprescu, salariile medicilor sunt platite de Ministerul Sanatatii, iar municipalitatea se ingrijeste de intretinerea cabinetelor.

Sorin Oprescu a declarat pentru București FM, ca in sistemul cabinetelor de medicină școlară exista un mare deficit de personal.

Astfel, 425 de cadre medicale, medici si cadre cu pregătire medie, lucrează in cele aproximativ 800 de cabinete medicale scolare. Asta face ca un medic sa gestioneze 7-8 școli, a explicat Sorin Oprescu.

El a mai spus ca salariile cadrelor medicale din sistemul de medicina școlară sunt plătite de către Ministerul Sănătății și că preocuparea Municipalități este aceea de a popula cabinetele școlare cu medici, transmite reporterul Bucuresti FM, Mircea Apostolescu.

Declaratiile au fost făcute in contextul participării edilului Capitalei la lansarea Programului pilot de testare pentru virusul hepatitei C.

Cat priveste stadiul lucrărilor la infrastructura sanitară, primarul Capitalei a declarat pentru Bucuresti FM, ca, in paralel cu evolutia constructiilor de la Spitalul Gomoiu si de la Foișor, se fac eforturi pentru a fi incadrate cu personal medical, pentru a se stabili schemele organizatorice.

Sorin Oprescu a declarat ca in martie-aprilie 2015, spera ca cele doua unități sanitare sa fie complet operaționale.

Un numar de aproximativ 800 de cabinete scolare de medicina generala, aflate in subordinea Ministerului Sanatatii, functioneaza, in prezent, la nivelul gradinitelor, scolilor si liceelor bucurestene.

In Capitala sunt aproape 250.000 de prescolari si elevi, potrivit unui centralizator al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Dintre cei 247.839 de prescolari si elevi din Bucuresti, 41.404 sunt prescolari, 77.223 elevi in invatamantul primar, 55.884 in invatamantul gimnazial, 68.646 in invatamantul liceal si 3.396 in invatamantul post liceal.

In anul scolar 2014-2015, funcţioneaza in Capitala 419 unitati de invatamant.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.