Percheziţii în Bucureşti, la persoane suspectate de conflict de interese și fals în declarații

Polițiștii efectuează marți mai multe percheziții în București și în patru județe, inclusiv la o instituție publică, 16 persoane fiind bănuite de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, conflict de interese și fals în declarații.

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) precizează că la cele 18 percheziții din Capitală și județele Ilfov, Giurgiu, Dâmbovița și Teleorman participă 130 de polițiști, 19 persoane urmând a fi duse la audieri.

Conform IGPR, persoanele bănuite ar fi achiziționat bunuri la prețuri vădit mai mari față de valoarea de piață sau a căror necesitate nu a putut fi dovedită.

„Prejudiciul estimat până în prezent depășește 5 milioane de lei. În cauză s-a dispus prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra a 12 imobile evaluate la suma totală de 508.746 euro.

Totodată, s-a instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri evaluate la suma de 5.485.000 lei”, arată IGPR.

La acțiune participă ofițeri ai Direcției de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, precum și luptători SIAS-IGPR.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al SRI.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.