Șoferii depistați în trafic că transportă copii mici fără scaun auto vor fi amendați

O modificarea a Codului Rutier permite aplicarea unor amenzi de până la 450 de lei şoferilor care nu transportă copiii de până la trei ani în scaunele speciale pentru aceştia.

Şoferii care transportă copii în vârstă de până la trei ani şi nu au montate scaune speciale pentru aceştia pot primi de la sfârşitul lunii septembrie amenzi serioase, de până la 450 de lei, potrivit unei ordonanţe care completează prevederile Codului Rutier.

De altfel, şi până acum şoferii erau obligaţi să aibă astfel de dispozitive pentru micuţii din maşină, dar din cauza unui vid legislativ poliţiştii nu puteau aplica amenzi.

Dincolo de sancţiunile financiare, părinţii consideră că este o măsură necesară pentru siguranţa celor mici şi spun că nu doar vârsta ar trebui să fie criteriul determinant.

Nu este singura modificare referitoare la siguranţa copiilor din maşină.

„Copiii cu vârste de peste trei ani, având o înâlţime de până la 150 de centimetri, pot fi transportaţi în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă ocupă pe timpul transportului orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă.

Este prevăzută şi o sancţiune contravenţională, dar şi una complementară, respectiv patru-cinci puncte amendă, clasa a doua de sancţiuni şi trei puncte penalizare”, explică Paul Toma, comisar-şef la Direcţia Rutieră, citat de www.romania-actualitati.ro.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.