Crearea a ZECI de MII de locuri de muncă pentru tineri, una dintre priorităţile Executivului pentru următorii ani. Află care sunt domeniile vizate

„Am ţinut să precizez că rata şomajului în rândul tinerilor în România este de 23%, nu de 40%, cum am auzit unele voci spunând, iar pentru perioada următoare prioritatea Guvernului este de a crea 70.000 de locuri de muncă noi pentru tineri.

Zonele cu potenţial pentru crearea acestor locuri de muncă sunt construcţiile, industria textilă şi zona serviciilor”, a declarat Rovana Plumb, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj-Napoca.

Rovana Plumb a precizat că din ianuarie 2013 şi până în iunie 2014, în România au fost create 200.000 de locuri de muncă, în momentul de faţă fiind disponibile, la nivel naţional, 32.000 de locuri de muncă.

„Avem şi o creştere a nivelului real a câştigului salarial, care este cu cinci procente mai mare decât în iulie 2013, respectiv puterea de cumpărare a crescut cu 5,7 procente, raportat la anul trecut.

În momentul de faţă, în România, avem 5,2 milioane de salariaţi şi 459.000 de angajatori”, a spus ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb şi ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, au participat, joi, la Cluj, la o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor, ai pensionarilor şi cu şefii de deconcentrate, tema discuţiilor fiind majorarea salariilor şi pensiilor începând de anul viitor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.