Primele concluzii ale anchetei privind avionul malaezian prabusit in Ucraina

Primul raport privind prăbuşirea cursei MH17 în estul Ucrainei, la 17 iulie, arată că avionul malaysian a fost lovit de „numeroase proiectile” care „au străpuns avionul cu mare viteză”, relatează BBC News Online.

Raportul, întocmit de Biroul olandez de Anchetă pentru Securitate (OVV), adaugă că nu există „dovezi privind o eroare tehnică sau umană”.

Potrivit raportului intermediar întocmit de experţii olandezi şi dat publicităţii marţi, Boeingul companiei Malaysia Airlines, care asigura cursa MH17 pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a dezmembrat în aer, după ce a fost lovit de „numeroase obiecte” care „au străpuns avionul cu mare viteză”.

Anchetatorii nu au oferit, insa, mai multe detalii despre natura proiectilelor si nici asupra originii lor, afirma AFP.

Ucrainenii afirma ca avionul a fost doborat de o racheta antiaeriana de tip Buk, de fabricatie ruseasca, care a fost lansata de la o baterie operata de militari rusi pe teritoriul Ucrainei .

Rachetele Buk au drept caracteristica faptul ca explodeaza in vecinatatea tintei, care este lovita de un mare numar de schije.

In replica, un inalt reprezentant al separatistilor, Alexandr Zaharcenko, „prim-ministru” al autoproclamatei “Republici populare Donetk” a afirmat ca separatistii nu dispun de arme capabile sa doboare un avion Boeing.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.