Orchestra Nationala Radio concerteaza la Kuala Lumpur!

Orchestra Nationala Radio va concerta marti, 9 septembrie, pe scena filarmonicii din Kuala Lumpur, invitata fiind la World Summit on Media for Children, unul dintre cele mai importante summituri pe tema educatiei copiilor prin media, care are loc in aceasta perioada in capitala Malaeziei.

Această participare înseamnă un pas important în contextul extinderii parteneriatelor strategice ale Radio România şi în afara Uniunii Europene de Radio și are rolul de a sublinia misiunea pe care Radio România o are: aceea de a educa prin cultură.

Ca un exemplu al misiunii pe care Radioul Public o are, Orchestra Națională Radio va concerta în această seară și mâine seară în cadrul acestui summit, organizatorii considerând cele două concerte ca fiind „atracţia principală” a celei de-a VII-a ediţii a acestui eveniment.

 

Dirijorul principal al Orchestrelor si Corurilor Radio, Tiberiu Soare sublinia că mesajul cu care Orchestra Națională Radio a venit în capitala Malaeziei este ”unul de pace și prietenie transmis copiilor din întreaga lume”.

Cele două concerte vor fi înregistrate şi filmate de Radioteleviziunea publică din Kuala Lumpur şi vor fi preluate de toţi membrii Uniunii Audiovizualului din Asia-Pacific (Asia-Pacific Broadcasting Union) – ABU, ajungând la un public potenţial de miliarde de ascultători şi telespectatori, într-un spaţiu geografic ce acoperă jumătate de planetă.

Turneul este organizat de Radio România şi ABU.

World Summit on Media for Children este unul dintre cele mai importante summituri media asiatice pe tema copiilor, fiind prima oară când evenimentul internaţional este organizat pe continentul asiatic, după Melbourne, Londra, Salonic, Rio de Janeiro, Johannesburg şi Karlstad.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.