România, fruntaşă în Europa la violenţa între minori

Jumătate dintre elevii români au recunoscut că şi-au lovit colegii.

Într-un clasament realizat de UNICEF, România este pe primul loc în ceea ce priveşte violenţele între minori.

Autorităţile nu consideră însă că adolescenţii noştri sunt mai bătăuşi decât cei din alte state, dar admit că agresiunile sunt tot mai frecvente.

Imaginile deosebit de violente în care o elevă din Brăila este lovită, înjurată şi umilită de o altă adolescentă, au şocat opinia publică în octombrie 2012.

Cele două fete s-au certat din cauza unui băiat.

Tot în Brăila, doi elevi s-au bătut pe holul şcolii, în faţa colegilor care se amuzau şi îi filmau.

În ceea ce priveşte violenţa între copii, un raport UNICEF arată că România este pe primul loc. Asta în ciuda faptului că de zece ani există o lege clară care interzice orice formă de violenţă asupra minorilor.

Există diferenţe între datele centralizate de autorităţile române, de la poliţie şi inspectorate şi cele folosite de UNICEF care sunt primite de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Şi informaţiile Poliţiei arată că, în Bucureşti, numărul cazurilor de violenţă în şcoli a crescut considerabil în ultimii patru ani.

Psihologii susţin că la baza unui comportamanet agresiv stau suferinţe mai vechi. Ministerul Educaţiei şi inspectoratele şcolare vor să supravegheze şi mai atent şcolile pentru a preveni violenţele. În curând va apărea un regulament îmbunătăţit în acest sens.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.