Tensiunile rasiale se mentin in Ferguson

Nu mai puţin de 47 de persoane au fost arestate în noaptea de marţi spre miercuri în oraşul Ferguson, statul american Missouri, după ce sute de oameni au ieşit din nou pe străzi pentru a protesta după uciderea tânărului de culoare Michael Brown de către un ofiţer de poliţie, relatează agentia DPA.

Căpitanul de poliţie Ron Johnson a declarat că trei arme de mână încărcate au fost confiscate în cursul ultimelor proteste împotriva uciderii unui tânăr de culoare de către un poliţist alb pe 9 august.

“Mulţimea de protestatari a fost mai mică decât în zilele anterioare şi s-a dispersat mai devreme”, a spus Johnson, adăugând că manifestanţii nu au aruncat cocteiluri Molotov şi nu au tras asupra forţelor de ordine.

El a spus însă că “unii infractori şi agitator” i-au ameninţat pe poliţişti şi au aruncat asupra lor cu sticle şi peturi, dintre care unele pline cu urină.

Procurorul General al SUA, Eric Holder, care este şi ministru al justiţiei, va vizita în cursul zilei de astazi oraşul Ferguson pentru a se întâlni cu oficiali care anchetează cazul uciderii tânărului Michael Brown. “Sperăm că independenţa şi meticulozitatea anchetei vor aduce calmarea situaţiei într-o oarecare măsură”, a declarat Holder, potrivit unui editorial apărut într-un ziar local St Louis Post-Dispatch.

Locuitorii oraşului Ferguson, majoritatea de culoare, îşi manifestă de 10 zile furia pe străzi pentru că, susţin ei, poliţia ar fi acţionat ilegal în acest incident care a reînviat problema rasismului în SUA.

Versiunile despre circumstanţele uciderii tânărului diferă. Potrivit unui martor, Michael Brown mergea pe stradă, iar agentul de poliţie s-ar fi luat de el şi ar fi tras asupra adolescentului în timp ce acesta avea mâinile ridicate. Conform poliţiei însă, Michael Brown a fost ucis după ce a agresat un poliţist şi a încercat să îi ia arma.

Situatia este atat de grava incat guvernul a decis sa trimita in localtiate Garda Nationala, singura forta armata, in afara politiei, care are dreptul de a actiona impotriva civililor pe teritoriul Statelor Unite

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.