Bărbatul suspectat de infectare cu virusul Ebola a fost transportat la București

Bărbatul suspectat de infectare cu virusul Ebola a fost izolat la Institutul Matei Balș din Capitală, a declarat managerul unității medicale, profesor doctor Adrian Streinu-Cercel.
El a precizat că sunt o mulțime de boli care au aceeași simptomatologie ca și febra hemoragică, însă boala se confirmă numai prin analize de laborator.
În plus doctorul Streinu-Cercel spune ca în acest caz lipsește condiția esențială de contractare a bolii; românul a stat numai în capitala Nigeriei, unde nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu Ebola.
Institutul Matei Balș are un departament special pregătit pentru astfel de cazuri.
Reamintim ca un bărbat de 51 de ani din Ploieşti a ajuns în această dimineață la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti cu vărsături, febră şi sângerări, fiind transportat ulterior la Spitalul Județean de Urgenţă Ploieşti, pentru un set complex de analize.
Directorul acestui spital, doctorul Cătălin Vișan, spune că pacientul avea greaţă şi vărsături de vreo trei zile și că le-a declarat doctorilor că a fost și la Vama Veche.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Prahova au anunțat că au luat toate măsurile necesare pentru dezinfecţia unităţilor sanitare în care a fost pacientul.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.