Primaria Capitalei vrea sa introduca un nou sistem de parcare, in centrul Bucurestiului

Conform sefului Directiei de Infrastructura si Transport a Primariei Capitalei, Ion Dedu, sistemul ar urma sa fie informatizat si centralizat, astfel incat sa permita cat mai multe modalitati de plata.
Astfel, soferii ar putea plati online, cu ajutorul telefonului mobil sau prin intermediul parcometrelor.
Senzorii de parcare, vor transmite unui dispecerat date cu privire la ocuparea fiecarui loc de parcare si cu privire la plata sau neplata parcarii.
Ion Dedu mai spune si ca, prin intermediul unor panouri electronice, soferii vor putea fi informati, in timp real, cu privire la numarul de locuri de parcare disponibile, intr-o anumita zona, informeaza reporterul Bucuresti FM, Mircea Apostolescu.
Seful de la Infrastructura si Transporturi explica faptul ca locurile de parcare ar urma sa fie taxate in mod diferit pentru riverani si pentru cei care vin in zona pentru o anumita perioada de timp.
El mai sfirma ca implementarea acestui sistem ar putea costa circa 400 de euro pentru un loc de parcare, dar ar genera venituri de 200 de euro pe luna.
Primaria Capitalei ar putea implementa sistemul alocand bani de la bugetul local sau ar putea opta pentru sistemul de parteneriat public – privat, pentru realizarea acestei investitii.
In oricare dintre variante, dispeceratul central care va tine evidenta locurilor de parcare si a incasarilor va fi al municipalitatii, spune Ion Dedu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.