Europa League: Dinamo Minsk – CFR Cluj 1-0

CFR Cluj a fost învinsă de echipa belarusă Dinamo Minsk cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, pe Borisov Arena din Borisov, în prima manșă a turului trei preliminar al competiției de fotbal Europa League.

Dinamo, o echipă redutabilă pe teren propriu, s-a impus prin golul marcat de Nenad Adamovic (54).

Dinamo Minsk a început în forță și a dominat meciul, iar primele ocazii au fost ratate de nigerianul Udoji (fost la Astra și FC Brașov): Felgueiras a respins în minutul 4 șutul mijlocașului african, iar în minutul 9 a reținut balonul expediat de Udoji.

Felgueiras a mai avut o intervenție bună în min. 38, la șutul lui Simovic.

CFR nu a contat, practic, în atac în prima repriză, singura oportunitate fiind cea a lui Negruț (21), care a reluat cu capul pe lângă poartă.

La reluare, tot Dinamo Minsk a condus ostilitățile, Negruț a salvat golul la șutul lui Nikolic (49), dar belarușii au reușit să deschidă scorul în minutul 54, prin atacantul sârb Nenad Adamovic, care a înscris cu capul, din centrarea lui Stasevici.

Antrenorul Vasile Miriuță a schimbat întreaga linie ofensivă, mai puțin vârful Tade, însă rezultatele nu au fost vizibile. Singura ocazie notabilă a fost un șut blocat al lui Deac (70).

CFR nu a tras nici măcar un șut pe poartă la Borisov și are nevoie de un meci foarte bun în Gruia, pe 7 august, pentru a întoarce rezultatul și a se califica în faza play-off a competiției.

Dinamo Minsk: 30. Aleksandr Gutor — 19. Andrei Zaleski (16. Serghei Karpovici, 46), 6. Serghei Politevici, 17. Umaru Bangura, 20. Oleg Veretilo — 4. Slobodan Simovic — 15. Chigozie Udoji, 2. Igor Voronkov (21. Hernan Figueredo, 62), 10. Nemanja Nikolic, 22. Igor Stasevici (căpitan) — 88. Nenad Adamovic. Antrenor: Vladimir Juravel.

CFR Cluj: 1. Mario Felgueiras (căpitan) — 5. Mateo Susic, 6. Ionuț Larie, 24. Ionuț Rada I, 45. Camora — 8. Muniru Sulley, 44. Aitor Monroy — 7. Ciprian Deac (25. Christian, 76), 21. Sergiu Negruț (9. Guima, 59), 10. Florin Costea (17. Antonio Jakolis, 55) — 15. Grégory Tadé. Antrenor: Vasile Miriuță.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.