Cartierul Drumul Taberei s-a transformat într-un șantier invadat de șobolani

Cartierul Drumul Taberei din Capitală se transformă pe zi ce trece într-un adevarat șantier.

Pe lângă binecunoscutele săpături de la Magistrala 5 de metrou, locuitorii cartierului au rămas și fără singurul parc din zonă. Asta pentru că lucrările la Parcul Drumul Taberei durează de cel putin 1 an, iar termenul dat de constructori, 1 noiembrie, este departe de a fi unul realist, având în vedere că acestea înaintează cu greu.

Și asta nu este totul…

Efectele acestor șantiere au început să apară mai ales în zona Valea Ialomiței. Aici, șobolanii au ajuns în case și în beciuri; au ros cabluri și nicio otravă nu le-a venit de hac. Sunt atât de mulți încât oamenii care locuiesc la parterul blocurilor se tem să mai deschidă geamurile.

Practic, rozătoarele au depășit numeric locuitorii din zonă.

Într-un singur an, o pereche de șobolani poate avea chiar și 900 de urmași. În 3 ani de viață, cuplul își poate extinde familia la 250.000 de indivizi.

Compania care se ocupă de deratizarea Capitalei spune că este la curent cu problemele din cartierul Drumul Taberei. Biologul firmei 3D România, Constantin Răduțu, a explicat că șobolanii migrează de la galeria de metrou către casele oamenilor. El a mai spus că, pentru rezolvarea acestei situații, este necesară intensificarea tratementelor de deratizare în blocurile aflate în apropierea șantierului. Mai mult, Constantin Răduțu a declarat că va solicita Primăriei Capitalei suplimentarea tratamentelor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.