FOTO&AUDIO: Marș al persoanelor cu dizabilități pe străzile Bucureștiului. Aceștia cer autorităților să facă spațiul public disponibil penjtru toți cetățenii

Aproximativ trei sute de persoane in scaune rulante si pietoni au marsaluit, astazi, prin centrul Capitalei, pentru a le cere autoritatilor sa accesibilizeze spatiul public pentru persoanele cu dizabilitati si pentru cele cu o mobilitate redusa.

Participantii la mars spun ca, din cauza neadaptarii infrastructurii publice la nevoile persoanelor cu dizabilitati si cu mobilitate redusa, acestea sunt comdamnate la izolare si la excludere sociala.

Manifestantii reclama faptul ca nu pot merge la scoala, nu pot avea un loc de munca, iar, de multe ori, nu pot merge nici la cumparaturi singuri, transmite reporterul Bucuresti FM, Mircea Apostolescu.

De asemenea, protestatarii reclama ca si in cazul noilor investitii, al reabilitarilor unor mari artere de circulatie, autoritatile nu tin seama de nevoile persoanelor cu dizabilitati.

La mars au fost prezenti Ambasadorul Republicii Cehe la Bucuresti, Jiří Šitler, si sefa Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, .

Reprezentantul Comisiei Europene, Angela Filote, intr-un interviu in exclusivitate pentru Bucuresti FM:

Ambii oficiali au afirmat ca, in Bucuresti, este foarte ificil sa te deplasezi intr-un scaun rulant si ca persoanele cu dizabilitati au aceleasi drepturi ca si ceilalti cetateni si nu trebuie condamnate la izolare si excludere sociala, printr-o infrastructura inadecvata pentru nevoile lor.

Această prezentare necesită JavaScript.

Foto: Mircea Apostolescu

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.