FOTO: Capitala a devenit un imens şantier. Lucrările de reabilitare sunt în plină desfăşurare

Bucurestiul a devenit in aceasta vara un imens santier astfel incat soferii sunt nevoiti sa petreaca foarte mult timp in trafic.

BucurestiFM lucrari insideIn aceasta perioada sunt blocate mai multe bulevarde si intersectii, iar pe unele strazi nu se poate circula pe toate benzile.
Amenajarea bulevardului Regina Elisabeta a fost initiata la inceputul anului in paralel cu cea de pe Mihail Kogalniceanu, termenul de finalizare al lucrarilor fiind luna august.

Din pacate pentru cei care visau sa circule cu bicicleta prin Centrul Capitalei, proiectul include doar modernizarea trotuarelor, nu si amenajarea unor piste pentru biciclisti.

Dimineata traficul este infernal, una dintre benzi fiind ocupata de utilajele muncitorilor.
Intrarea centrala din parcul Cismigiu arata precum o zona de razboi si parca ii indeamna pe trecatori sa ocoleasca parcul. Soferii au nervii intinsi la maximum pentru ca sunt nevoiti sa faca nenumarate manevre ca sa ocoleasca marcajele ce blocheaza benzile de circulatie.

In paralel se desfasoara alte lucrari care ingreuneaza traficul si la Pasajul Mihai Bravu din sudul Capitalei, unde al doilea pod al trecerii peste Dambovita ar trebui sa fie finalizat pana la sfarsitul anului.

Si pe Calea Victoriei se largeste spatiul pentru pietoni si vor aparea si piste speciale pentru biciclisti, evident totul in detrimentul soferilor care vor fi nevoiti sa circule pe mai putine benzi dinspre Piata Victoriei inspre zona Unirii.

Nici bucurestenii din Berceni nu scapa de stress pentru ca pe un segment din Calea Vacaresti traficul rutier este restrictionat din cauza lucrarilor la Pasajul subteran de la Piata Sudului.

Un alt proiect al Primariei Capitalei este constructia unui alt Pasaj subteran la Piata Presei.

Tot in aceasta perioada se reabilitează si cateva dintre monumentele de patrimoniu ale Capitalei, cum ar fi Arcul de Triumf, Muzeul Nicolae Minovici, Casa Cesianu şi Observatorul Astronomic.

Autori Bianca Dorobantu si Mihai Bucuresteanu

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.