S-au afișat rezultatele primei etape de repartizare computerizată a elevilor la licee

 

S-au afișat rezultatele primei etape de repartizare computerizată a elevilor la licee.
Acestea pot fi consultate pe site-ul edu.ro, unde se regăsesc absolvenții de gimnaziu din întreaga țară care au completat fișe de înscriere.
Ministerul Educației anunță că în această primă etapă au fost repartizați peste 99% dintre elevi, ceilalți urmand să afle pe 24 iulie la ce licee vor invăta in următorii ani.
În etapele premergătoare repartizării computerizate, unii absolvenți de gimnaziu au fost admişi în învăţământul profesional, iar alții la specializări vocaţionale.
Primele 5 licee cu cele mai mari medii de admitere pe țară sunt colegiile nationale Sfântul Sava si Gheorghe Lazăr din București, Emil Racoviță din Cluj, Mircea cel Bătrân din Constanța si colegiul national Frații Buzești din Craiova.
Pentru că elevii nerepartizați în prima etapă să poată fi distribuți în data de 24 iulie, aceștia trebuie să completeze fișele cu opțiuni în perioada 16 – 21 iulie.
Elevii pot să consulte datele referitoare la distribuirea lor în unitățile de învățământ pe site-ul admitere.edu.ro, care a devenit funcțional începând cu ora 15.
Rezultatele primei etape de repartizare a elevilor la liceu urmau să fie anunțate pe data de 16 iulie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.