Bilant sangeros in Orientul Mijlociu

Trei palestinieni,  printre care un adolescent, au fost ucisi in aceasta dimineata in urma atacurilor israeliene asupra Fasiei Gaza, ridicad astfel bilantul total al celor 6 zile de ofensiva asupra acestui teritoriu la 166 de morti, au anuntat surse palestiniene citate de Agentia France Presse.

Numarul ranitilor este mai mare de 1000, afirma aceleasi surse

Sambata a fost ziua cea mai sangeroasa a operatiunilor israeliene, cu 56 de palestinieni morti, printre care si femei si copii uneori foarte mici

Conform bilantului publicat de biroul ONU pentru afaceri umanitare, 70% dintre victimele operatiunii incepute marti de armata israeliana sunt civili, si 21% sint minori

La randul sau, armata israeliana a anuntat ca de la inceputul operatiunii a lovit peste 1300 de tinte apartinand gruparii Hamas, care controleaza Fasia Gaza: lansatoare de rachete, centre de comandament sau de antrenamant, birouri.

In acelasi interval, 800 de rachete au fost lansate impotriva Israelului, dintre care 127 au fost interceptate de apararea anti-aeriana israeliana. Aceste tiruri au facut 10 raniti in Israel, printre care doi grav.

Astazi 30 de rachete au lovit Israelul si 5 au fost interceptate, a anuntat un purtator de cuvant al armatei

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.