Fenomenul parcagiilor prolifereaza in Bucuresti

Slabiciunea legislatiei pune autoritatile locale in neputinta de a combate, in mod efficient, acest furt din buzunarul bucurestenilor.

Odata cu vremea buna, in toate parcarile din centru sau in locuri unde nu sunt parcari amenajate, dar soferii au nevoie sa parcheze, parcagii au aparut ca ciupercile dupa ploaie, adica mai multi, parca, decat anul trecut, mai dornici de a castiga bani si maiagresivi. Ii poti gasi de la Splaiul Independentei, la intrarea in Centrul Istoric, pana la intersectia strazilor General Berthelot si Popa Tatu, in fata la circa financiara, de pe Calea Victoriei, pana la Gara de Nord, pe Calea Dorobantilor, pe strada Academiei. Ii poti gasi peste tot unde exista parcari publice sau acolo unde parcagii stiu ca lumea are treaba, chiar daca nu sunt amenajate parcari si chiar daca masinile parcate incurca traficul sau blocheaza trotuarul.
Autoritatile locale incearca, fara nici un success, sa combata fenomenul.

Astfel, politistii locali de la Sectorul 1 au aplicat, in primele 6 luni ale acestui an, 920 de sanctiuni contraventionale, amenzile totalizand aproape 200 de mii de lei. Zonele in care politistii au constatat, cu precadere, savarsirea acestor fapte contraventionale sunt: Gara de Nord, Calea Dorobantilor, Calea Victoriei si strada Academiei.

Problema este, insa, aceea ca parcagii nu platesc niciodata aceste amenzi. Persoanele care savarsesc aceasta fapta contraventionala nu au in proprietate, nici immobile, nici autovehicole, deci nu pot fi executate la plata impozitelor.

Multi dintre parcagii nu au domiciliul in Bucuresti, dar nu pot fi trimisi in localitatile de domiciliu, deoarece beneficiaza, ca orice cetatean European, de dreptul de libera circulatie.

Cat bpriveste transformarea amenzilor neplatite in zile de munca in folosul comunitatii, aceasta presupune o procedura judiciara greoaie si ar aglomera instantele cu sute de dosare. In plus, cel condamnat la munca in folosul comunitatii ar urma sa execute pedeapsa in localitatea de domiciliu, iar autoritatile locale de acolo numai de asta nu se preocupa.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.