Spectacol de Bucuresti > strada Xenofon iese din anonimat….

Strada Xenofon 4Artera va fi pusa in valoare printr-o pictura cu simbolurile Bucurestiului, realizata de artista plastica  Eva Radu. Initiativa apartine unei agentii de media care isi foloseste creativitatea si in beneficiul comunitatii.
„Bucuresti la scara” este un proiect care isi propune sa promoveze o zona a Capitalei plina de istorie, sa o invioreze printr-o pictura imprimata pe cele 70 de trepte ale strazii Xenofon, veche de 200 de ani.
„Bucuresti la scara” este primul proiect de acest gen din Bucuresti si va reprezenta un punct de atractie pentru noi toti, spune Adriana Ciobanu senior media planner Initiative –  Agentia de media  a grupului de comunicare Lowe.
„Ideea ne-a venit plimbandu-ne prin Bucuresti sa descoperim zone noi. Aceasta strada este singura cu trepte din Capitala. Mai exista pasaje, intr-adevar in trepte dar nu au statutul de strada. Mai multe orase din lumea intreaga au astfel de zone pictate, in San Francisco, Rio de Janeiro, in Chile si ne-am gandit ca ar fi frumos sa avem si noi in Bucuresti o astfel de strada,de altfel singura in trepte.”
Adriana Ciobanu spune ca pe scarile strazii Xenofon vor fi pictate 8 cladiri simbolice din capitala…”Artista plastica Eva Radu se ocupa saptamana aceasta sa picteze scara in totalitate. Vor fi 8 cladiri desenate pe trepte : Arcul de Trimf, Casa Poporului, Muzeul national de Arta, Mousoleul din Parcul Carol, Muzeul Taranului Roman, Opera Nationala, Teatrul National. Ne-am propus prin aceasta initiativa sa aducem Bucurestiul la scara, asa cum spune si numele proiectului.
8 simboluri ale Capitalei vor fi aduse pe strada Xenofon. Artista ne-a asigurat ca pictura va putea fi admirata cel putin un an, mai spune Adriana Ciobanu senior media planner Initiative Media.

Foto Alina Paduraru si Iulia Constantinescu

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.