Situatie critica

Autorităţile separatiste din Doneţk, estul Ucrainei, susţin că oraşul Slaviansk, bastion al insurgenţilor proruşi din regiune, va fi  „distrus”  în două săptămâni dacă Rusia nu va interveni în favoarea unui armistiţiu sau chiar militar.

Dacă Rusia nu va obţine un armistiţiu din partea forţelor ucrainene „sau nu va interveni cu forţele sale armate pentru noi, pentru poporul rus care trăieşte aici, noi vom fi distruşi”, a afirmat  „ministrul apărării” din autoproclamata „Republică populară Doneţk”, Igor Strelkov, într-un interviu pentru publicaţia rusă online LifeNews, citata de Agentia France Presse.

„Aceasta se va întâmpla într-o săptămână, maxim două. Oraşul Slaviansk va fi distrus, cu toată populaţia sa”, a continuat Strelkov.

Serviciile de securitate ucrainene il acuza pa Igor Strelkov ca ar fi colonel al serviciilor de informaţii militare ruse.

Strelkov a mers până la a denunţa lipsa de acţiune din partea Rusiei în conflictul dintre forţele ucrainene şi separatiştii proruşi.

„Rusia nu vrea să-i ajute pe cei care fac parte din poporul rus, din marea familie rusă”, a declarat el.

Si a adaugat ca : „Este foarte trist să recunoaştem că, de trei luni de când am venit la Slaviansk să ajutăm populaţia locală, noi nu am primit niciun ajutor”.

Slaviansk, un oraş cu aproape 110.000 de locuitori înainte de insurecţia separatistă, este în prezent teatrul unor puternice confruntări între forţele guvernamentale şi rebeli, care au făcut mai multe victime în rândul populaţiei civile. Marea parte a oraşului este privată de apă şi de electricitate, bombardamentele distrugând liniile electrice şi staţiile de aprovizionare cu apă, precizeaza France Presse.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentAfaceri binecuvantate
Articolul următorParadox

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.