Preşedintele Traian Băsescu, primele declaraţii în cazul Bercea Mondial

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu a exercitat „nicio intervenţie” în dosarul în care este implicat fratele său Mircea Băsescu. „Nu am făcut şi nu voi face nicio intervenţie în cazul în care este implicat fratele meu”, a spus preşedintele Băsescu într-o declaraţie de presă de la sediul preşedinţiei. „Fac apel la orice poliţist, judecător sau procuror să facă publică orice intervenţie a mea în cazul Bercea Mondial.

„O asemenea intervenţie nu există şi nu voi face”, a spus Traian Băsescu.

„Între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-ţi apăra fratele, aleg prima variantă”, a mai adăugat el.

Traian Băsescu a mai spus că ştie de situaţia fratelui său din 2013 şi că „singura variantă” pe care o cunoaşte este cea a lui Mircea Băsescu. „Imagini aranjate” Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, a declarat că preşedintele nu s-a implicat în disputa pe care o are cu un lider al ţiganilor din Constanţa, Sandu Anghel, cunoscut şi sub numele de Bercea Mondial.

Mircea Băsescu a depus o plângere pentru şantaj pe numele unor membri ai familiei Anghel.

Ieri, o televiziune privată a difuzat imagini din care reiese că Mircea Băsescu era dispus să negocieze pe bani o sentinţă mai blândă pentru Sandu Anghel. „Imaginile sunt aranjate”, a spus Mircea Băsescu.

Preşedintele Băsescu a spus că până la pronunţarea justiţiei, îi reproşează fratelui său că „s-a implicat într-o zonă cu nişte oameni cu care nu trebuia să se implice”.

Premierul Victor Ponta a spus astăzi că orice preşedinte european şi-ar da demisia în situaţia în care fratele său este implicat într-un asemenea caz.

„Cred că orice preşedinte dintr-o ţară europeană, în faţa unei asemenea situaţii, tocmai pentru a nu arunca o umbră de îndoială asupra justiţiei, ar trebui să demisioneze imediat, în aşa fel încât nimeni să nu poată să considere că din poziţia pe care o ocupă poate să influenţeze desfăşurarea normală a anchetei”, a declarat premierul Ponta

Sursa: Ionuț Iamandi – Radio Romania Actualități

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.