125 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu. Poetul a fost omagiat în Cimitirul Bellu din Capitală

Poetul a fost comemorat, duminică, de zeci de români care au venit în Cimitirul Bellu din Capitală în această dimineaţă, să aprindă o lumânare la mormântul său.

Pe 15 iunie se împlinesc 125 de ani de la moartea marelui poet.

Evenimentele legate de comemorarea poetului au început să aibă loc încă de la ora 8:00 dimineaţa, la Cimitirul Bellu, când un grup de scriitori şi academicieni a venit să asiste la slujba specială pentru iertarea păcatelor, oficiată de un sobor de preoţi.

Această prezentare necesită JavaScript.

Cei veniţi la comemorare au adus flori şi coroane de flori şi au ţinut scurte cuvântări despre viaţa şi opera marelui poet.

A urmat slujba de pomenire la mormântul poetului. Aleea Scriitorilor devenise neîncăpătoare pentru toţi cei care au venit să îi aducă omagiu. Scriitorii şi academicienii au recitat, de asemenea, câteva din poeziile lui Mihai Eminescu, informează romaniatv.net.

Cu ocazia acestui eveniment, Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni în parteneriat cu fundaţiile Alistar şi Dignitas au organizat mai multe manifestări omagiale.

Acestea au cuprins o slujbă de pomenire la mormântul poetului din Cimitirul Bellu, depuneri de coroane de flori la monumentul din faţa Ateneului Român, cu participarea Fanfarei Armatei, urmate de un moment omagial la Ateneu.

Foto: Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.